Købte ur til 2350 kroner i 1974: Gik i chok over prisen i dag

Se den ældre mands utrolige reaktion, da han får at vide, hvad hans gamle Rolex-ur er værd i dag

Her ses uret, der er et Rolex Oyster Cosmograph fra 1971. Nede i artiklen kan du se, hvor meget uret er værd i dag. Og det handler ikke om små penge. (Foto: PR Foto)
Her ses uret, der er et Rolex Oyster Cosmograph fra 1971. Nede i artiklen kan du se, hvor meget uret er værd i dag. Og det handler ikke om små penge. (Foto: PR Foto)
Følg Samfund

En ældre amerikansk mand fra staten North Dakota købte helt tilbage i 1974 et Rolex-ur for 2500 kroner. For to dage siden medvirkede han i det amerikanske tv-program 'Antiques Roadshow', hvor han mødte op for at få vurderet sit gamle ur. Her fik han dog et regulært chok og tumlede ned på jorden, da han fra tv-værten fik at vide, at hans gamle Rolex-ur i dag er cirka 2,7 millioner kroner værd.

Men overraskelserne fortsatte, fordi tv-værten tilføjede, at netop hans ur sagtens kunne sælges til en pris mellem 3,4 millioner kroner og 4,7 millioner kroner, fordi det var i en så ualmindelig god stand, selvom han havde købt det for 36 år siden.

Det skriver flere medier, heriblandt CNN

Den amerikanske tv-station CBS har også lagt en video ud på Twitter, hvor man ganske kort inde i tv-indslaget kan se den ældre mands fuldstændigt utrolige reaktion på urets nuværende værdi.

I tv-programmet 'Antiques Roadshow' afsløres det selvfølgelig også, at der ikke er tale om et helt almindeligt ur. Det er nemlig et meget sjældent ur af mærket  'Rolex Oyster Cosmograph Reference No. 6263'  

Den ældre mand, der er veteran fra det amerikanske flyvevåben, fortæller, at han dengang i 1974 købte sit Rolex-ur, fordi han havde hørt, at det var vandtæt og kunne bruges til dykning. Det blev købt med 10 procent rabat via militærbasen i november måned. Og han fik det i april 1975. Men da han først havde modtaget det smukke ur, der havde kostet ham tæt på en månedsløn, nænnede han ikke at bruge det i saltvand.

I stedet bevarede han sit Rolex-ur i en bank-boks i næsten 40 år. Han tog det kun frem ganske sjældent for at se, om det stadig virkede.

Den ekstremt høje vurdering skyldes, at uret er i perfekt stand. Den ældre mand havde også bevaret de oprindelige garanti-papirer samt to kvitteringer på uret. Og herudover var han også i besiddelse af den originale Rolex-brochure, der dengang fulgte med uret, samt de to æsker uret blev leveret i.

Rundt omkring i hele verden er samlere helt vilde med netop det ur, fordi Hollywood-stjernen Paul Newman havde det samme ur på i filmen 'Winning' fra 1969.

Mere fra Ekstra Bladet+

Er Danmark for lille til store hemmeligheder?

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

LIGE NU

Udforsk Ekstra Bladet+