Kødædende bakterie åd hendes hænder og ben - nu hyldes Aimee for bikini-billede

Der er sket meget for Aimee Copeland, siden hun i 2012 blev angrebet af en kødædende bakterie

Aimee Copeland har delt dette billede med hele verden. (Foto: Privat).
Aimee Copeland har delt dette billede med hele verden. (Foto: Privat).

I 2012 blev Aimee Copeland fra West Georgia Universitet ramt af en yderst sjælden, aggressiv kødædende bakterie.

Lægerne måtte amputere kvindens hænder, det ene ben og en fod for at redde hendes liv, fordi risikoen for yderligere infektion af den såkaldte nekrotiserende faciitis var for stor.

I dag hyldes den nu 28-årige kvinde for et bikini-billede, der deles flittigt på sociale medier:

'Det har taget mig lang tid, at acceptere min nye krop og føle mig behageligt til mode i den. Vi er ALLE skabt med fejl og der er så megen skønhed i vores ufuldkommenhed. Mine ar og rekonstruktionen af min hud har givet mig karakter! Det handler ikke om hvad man har - det handler om hvad man gør med det man har. Det er hvad der virkelig betyder noget', skriver Aimee i opslaget på Facebook 6. juni. 

Den kødædende bakterie angreb Aimee, da hun efter en faldulykke fra en hjemmelavet svævebane 1. maj, havde fået et stort sår. Læger syede såret sammen med 22 sting, men Aimee Copeland klagede efterfølgende over kraftige smerter, hvilket til sidst sporede lægerne ind på det livsfarlige bakterieangreb.

Aimee Copeland før bakterie-angrebet. (Foto: AP).
Aimee Copeland før bakterie-angrebet. (Foto: AP).
 

Bakterien havde dog allerede fortæret store dele af hendes ben og spredt sig til andre steder på kroppen.

Efter bakterie-angrebet har Aimee brugt flere år på genoptræning. Hun har taget en universitetsgrad i socialt arbejde og er blevet talskvinde for en række handicaporganisationer.

Da Aimee Copeland blev ramt af bakterieangrebet var hun i et forhold. Hun forlod sin kæreste i 2014, fordi hun kunne mærke, at han ikke længere var fysisk tiltrukket af hende. 'Det ville have været meget usundt for mig og skadeligt for min selvtillid, hvis jeg var blevet i forholdet', fortæller Aimee Copeland i et større interview med People Magazine.

I dag er den 28-årige kvinde i et nyt forhold med en mand, der synes hun er helt perfekt, som hun er.

I Danmark blev Preben Gunthel blev invalideret af kødædende bakterie efter banal operation på Hvidovre Hospital. Han fortæller, at angrebet var så voldsomt, at man kunne høre bakterierne knase løs, mens de åd ham.

 

50 kommentarer
Vis kommentarer