Køen af praktiksøgende ser igen ud til at være kortere

Antallet af unge, der reelt mangler en praktikplads, er måske langt mindre end antaget

Diskussionen om manglen på praktikpladser til unge er måske blevet ført på et helt forkert grundlag.

Det viser tal fra Undervisningsministeriet, som Altinget er kommet i besiddelse af.

De viser, at kun 800 af de 2900 registrerede praktiksøgende, der blev indkaldt til en samtale om deres situation, dukkede op.

Resten udeblev, var ikke til at få fat på eller sagde nej tak. Dermed er det usikkert, om de overhovedet er interesseret i en praktikplads, skriver Altinget.

Det kommer bag på Simon Neergaard-Holm, der er chefkonsulent i Dansk Arbejdsgiverforening med ansvar for uddannelsesområdet.

- Det giver i allerhøjeste grad endnu en dimension til hele diskussionen om manglen på praktikpladser.

- Når vi så alligevel ikke aflyser problemet, hænger det sammen med, at vores egne prognoser viser, at vi kommer til at slås med et behov for øget arbejdskraft, både på kort og længere sigt, siger han til Altinget.

I første omgang hed det i november sidste år, at der var 4700 elever på erhvervsskolerne, der stod i kø til en praktikplads.

Men dette tal inkluderede også dem, der endnu ikke var færdige med grundforløbet, og derfor blev det senere nedjusteret til 2900.

Indsatsen over for de praktiksøgende viser også, at en fjerdedel af de praktiksøgende ikke havde kontaktet en virksomhed indenfor den seneste måned.

Dansk Arbejdsgiverforening foreslår, at man endnu engang forsøger at invitere de elever, der ikke troppede op i første omgang.

1 kommentar
Vis kommentarer