Kør forsigtig: Advarer om vand på kørebanen flere steder

Temperaturen vil stige i løbet af formiddagen

Arkivfoto: Jens Dresling/POLFOTO
Arkivfoto: Jens Dresling/POLFOTO

Bor du et sted, hvor der er faldet sne, må du gerne tage et billede og sende til os på 1224@eb.dk eller SMS/MMS på 1224 (koster alm. takst)

Flere politikredse advarer om at køre forsigtig, når man begiver sig ud. Der er både risiko for glatte veje og vand på kørebanen flere steder.

- Ikke mindst omkring Sakskøbing, Våbensted og Maribo er der meget vand på kørebanen, der giver udfordringer og nogle kødannelser, siger vagthavende i Trafikinformationscentret i Vejdirektoratet, Rune Johansen og fortsætter:

- Og i hovedstadområdet ligger der en del vand på Helsingørmotorvejen ind mod København og Køge Bugt-motorvejen. Så der er nogle afvandingsproblemer, man skal være opmærksom på her til morgen.

Vagthavende meteorolog i DMI, Mette Wagner, fortæller, at temperaturerne ligger lige område frysepunktet.

- Der er sne i Nordsjælland i øjeblikket. Det er ikke meget, men der er sne i det. Men det er sådan noget tøsne, noget tung sne, der ligger i det. Der er også risiko for glatte veje i Nordjylland lige nu, siger hun.

Saltvognene har da også været ude og salte flere steder.

Den sne, der falder, vil smelte i løbet af dagen, fordi temperaturen stiger til 4-5 grader i løbet af dagen.

- Der er stadig mulighed for enkelte byger i løbet af dagen, og det vil nok først og fremmest være som regn og måske som slud eller som hagl. Og der vil også være mulighed for byger til aften og i nattetimerne, siger Mette Wagner.

- Er der mere sne på vej?

- Det bliver gradvist koldere i løbet af ugen, så der bliver da vinterligt islæt i løbet af weekenden og måske er der også hvide byger mandag. Men det er ikke, fordi det vil være voldsomt store snefald. Det vil også stadig være lunt i dagtimerne og lidt køligere om natten, siger hun.

Disse steder melder DMI om risiko for glatte veje. Glatføreprognose lavet af DMI
Disse steder melder DMI om risiko for glatte veje. Glatføreprognose lavet af DMI