Annonce:
Annonce:

Kør i god tid: Glatte morgenveje og risiko for sne

Kulden er vendt tilbage for en kort bemærkning, og det kan give problemer i morgentrafikken

Det kan være rigtig farligt som bilist, at køre på glatte veje, når der er isslag. Her får du derfor nogle gode råd fra en ekspert
Annonce:
Følg Samfund

Efter en kold start på året, har vi de seneste dage været vant til lidt højere temperaturer, end hvad man normalt betragter som vinterlige.

Det er dog ikke tilfældet denne fredag, hvor en kølig luft med temperaturer lige omkring frysepunktet har lagt sig over det meste af landet.

Og det betyder også, at der kan komme lidt fornyet uro i trafikken på grund af vejret.

- Vejret kan give glatte veje de fleste steder, så det gælder helt klart om at begive sig af sted i god tid, siger Dan Nilsvall, vagthavende meteorolog ved DMI, til Ekstra Bladet.

Han fortæller, at man i det nordlige Jylland først kan forvente, at frostgraderne slipper mellem klokken otte og ni, mens sjællænderne må vente helt til mellem klokken ni og ti med igen at få positive temperaturer, der fjerner risikoen for glatte veje.

Annonce:

Slud og tøsne
I det vestlige Jylland er temperaturerne fredag morgen et godt stykke over frysepunktet, og det er også her, man som de første vil mærke den front af nedbør, der kommer ind over landet.

- Vi forventer, at der kommer lidt flere skyer, og de breder sig ind over resten af landet i løbet af formiddagen. Det gør, at generelt vil temperaturerne stige i hele landet. Men det regn, der kommer med i den varmefront, kan særligt i den østlige del af landet starte som noget slud eller tøsne, inden det skifter over til regn.

- Men det kan heller ikke udelukkes, at der i en periode kan falde slud eller tøsne i i Nord- og Østjylland eller på Fyn, siger Dan Nilsvall.

Han fortæller, at det ikke er voldsomme nedbørsmængder der kommer, men at der vil komme noget, og at det flere steder også kan blive diset med en del finregn.

Ikke snakke om sol
Torsdagen bød på fint vejr mange steder, hvor der var god mulighed for at få solen at se, men den mulighed skal man ikke gøre sig for store forhåbninger om hen over weekenden, fortæller meteorologen.

Annonce:

- I løbet af søndagen kan man måske få lidt sol at se, især på Sjælland og Bornholm. Men samtidig er det mild og fugtig luft, og jeg er bange for, at det resulterer i nogle fronter, som skal passere landet vest og sydvest fra.

- Så jeg tror ikke, vi skal snakke så meget om sol her i weekenden. Det bliver desværre mere det her grå og kedelige, danske vintervejr, siger Dan Nilsvall.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Det er farligt at leve, du kan dø af det
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: