Kørsel med øltog indstillet

DB Cargo har valgt indtil videre ikke at køre med øltog oven på onsdagens ulykke

Carlsberg har efter ulykken på Storebæltsbroen indtil videre besluttet at indstille togtransport af øl og returvarer. Få overblikket over ulykken her. Producer: Martin Lorentsen

Opdatering fredag 11.02: Artiklen er blevet præciseret, så det står klart, at det er DB Cargos beslutning, at der foreløbig ikke kører godstog med ølvogne.

DB Cargo har indstillet al kørsel af tog med ølvogne efter dødsulykken onsdag morgen

Det bekræfter kommunikationsdirektør Jan Wildau fra DB Cargo og Carlsbergs pressechef Kasper Elbjørn over for Ekstra Bladet.

I stedet vil Carlsberg indtil videre transportere øl og returvarer på lastbil.

Kasper Elbjørn fortæller, at Carlsberg torsdag morgen begyndte at sende lastbiler af sted med forsyninger.

- Vi er dybt berørte af situationen. Det er alle medarbejdere hos Carlsberg, siger Kasper Elbjørn.

Gennemgår alting
Hos DB Cargo siger kommunikationsdirektør Jan Wildau, at det stadig er planen, at de skal transportere Carlsbergs lastbiler, når de har sikret sig, at alt er som det skal være.

- Det er rigtigt, at togdriften har været indstillet efter ulykken, men den sættes i gang, når tiden er rigtig, siger Jan Wildau til Ekstra Bladet.

- Vi er i gang med at gennemgå alting rigtig mange gange i træk. Dels til brug for vores egen forståelse af ulykken, og dels til brug for Havarikommissionen. Når vi vurderer, at toget kan køre igen, kører det igen, siger han.

Kommunikationsdirektøren fortæller videre, at det er vigtigt at huske på, at togkørsel på trods af den tragiske ulykke er langt mere sikkert end lastbilkørsel.

- Helt generelt er togkørsel mere sikkert, mere klimavenligt og billigere, siger Jan Wildau.

Afhører personale
Jan Wildau fortæller til Ekstra Bladet, at DB Cargo gør alt for at undersøge ulykken til bunds. Det sker blandt andet ved at afhøre det personale, som har haft med lastningen af det pågældende godstog at gøre.

DB Cargo sørger også for at hjælpe Havarikommissionen med at skaffe nødvendige oplysninger.

Først når DB Cargo føler sig sikre på, at det er sikkert at køre med øltog igen, vil kørslen blive genoptaget.

Indtil videre ønsker Jan Wildau ikke at komme med bud på, hvad der kan være årsag til, at det kunne gå så galt.

- Vi er i gang med at indsamle information og med at sikre, at vi kommer så langt, som vi kan, for at bidrage til, at vi finder en årsag. Men hos os er vi ikke i en position hverken moralsk eller forretningsmæssigt, hvor vi kan tillade os at gætte på noget som helst. Det er ikke vores opgave at frikende eller dømme os selv, siger Jan Wildau til Ekstra Bladet.

Det er DB Cargos medarbejdere, som har lastet det pågældende godstog, fortæller kommunikationsdirektøren til Ekstra Bladet.

- Det er også os, der har ansvaret for, at toget er forsvarligt, siger Jan Wildau.

Kasper Elbjørn fortæller, at helt almindelige danskere ikke vil komme til at mærke, at Carlsberg i en periode bruger en anden transportform.

- Altså bortset fra i går, hvor vi lige skulle sunde os, siger Kasper Elbjørn.

Carlsberg er indtil videre ikke blevet kontaktet af myndighederne i forbindelse med ulykken.

335 kommentarer
Vis kommentarer