Kofod i kødet på pelsindustrien: - Rådden branche

Gruppeformanden for de danske socialdemokrater i Europa-Parlamentet, Jeppe Kofod, langer hårdt ud efter pelsindustrien

Gruppeformand for de danske socialdemokrater i Europa-Parlamentet, Jeppe Kofod, går nu ind i sagen om mishandling af minke, efter, at  Ekstra Bladet i denne uge har kunnet afsløre nye tilfælde af danske minkavlere, der har misrøgtet dyr.

Pelsavlernes organisation Kopenhagen Fur er i disse dage på charmeoffensiv i Europa-Parlamentet, hvor de har sat en stand op, og i den forbindelse har Kofod mødtes med repræsentanter for pelsavlerne for at diskutere de dyrevelfærdsmæssige problemer i branchen.

En af Michael Møllers sorte mink havde et tre centimeter stort væskende sår foran venstre skulder. foto: veterinær-rejseholdet Samfund - 29. sep. 2015 - kl. 17:29 Minkavler afsløret igen: Trebenet mink skreg af smerte

Og Kofod, der også er næstformand for Europa-Parlamentets dyrevelfærdsgruppe, er langt fra tilfreds med de forklaringer, pelsindustrien har givet:

 - Man mødes af en mur af bortforklaringer når man rejser kritikken overfor pelsbranchen. Det virker ærligt talt som om de er helt immune overfor de problemer branchen tydeligvis stadig står med, med dårlig dyrevelfærd og mistrivsel.

- Pelsbranchen har et alvorligt forklaringsproblem. Hvorfor ser vi de her billeder igen og igen? Det gør vi fordi forholdene simpelthen ikke er i orden. Det skyldes til dels myndighedssvigt, som vi har set det i Norge, men det skyldes først og fremmest en rådden kultur i branchen, siger han.

Samfund - 30. sep. 2015 - kl. 12:48 Se de værste scener: Filmen der rystede Norge

Se nogle af de værste tilfælde fundet i Norge i sammenklippet her. (Video: Piraya Film & Electric Parc)

Her ses billeder fra Fødevarestyrelsen efter et kontrolbesøg på en minkfarm.
Her ses billeder fra Fødevarestyrelsen efter et kontrolbesøg på en minkfarm.

Jeppe Kofod har nu skrevet til Europa-Kommissionen og bedt den ansvarlige Kommissær sikre, at der i den kommende dyrevelfærdsstrategi, som skal præsenteres inden årets udgang, sættes særskilt fokus på de tilbagevendende problemer i mink- og pelsbranchen.

- Styrket kontrol, forbud mod for mange mink i ét bur og markant bedre forhold for dyrene. Det er hvad der er brug for her og nu, siger Jeppe Kopfod.

Se Kofods henvendelse her: Se også: Jeppe Kofod - Opdræt af mink til brug for pelsproduktion.pdf

Og Kopenhagen Furs charmeoffensiv i EU preller også fuldstændig af på Kofod:

- Det er da en hån, at vi skal stå og høre på hvor meget pelsbranchen siger de gør for dyrevelfærden, når de her forfærdelige billeder stadig dukker op med jævne mellemrum.

- Alle de penge og al den energi pelsbranchen bruger på lobbyister og events i Europa-Parlamentet skulle meget hellere have været brugt på at forbedre forholdene for dyrene. Så kunne vi måske endelig komme det her dyrplageri til livs, siger han.

35 kommentarer
Vis kommentarer