Annonce:
Annonce:

Kolonorme: Her er landets bedste mælkepatter

'Store Knokkel' leverer 21.000 kilo mælk på et år

Se rekord-koen her
Annonce:
Følg Samfund

Ko nr. 1872 med navnet Store Knokkel er danmarksmester i mælkeydelse. 21.000 kilo er det blevet til i løbet af et år, mens gennemsnitsleverancen fra racen Holstein ligger på 10.000 kilo.

De fleste tænker på mælk i liter, men mængden af mælk er historisk gjort op i kilo.

Malkekoen står i en åben stald på landet i nærheden af Knebel på Mols og passes af malkepigen Lisbeth Klinge, 55, der også er landmand og gårdens ejer. Lisbeth passer sammen med datteren Lene, 25, i alt 75 malkekøer. Hendes mand døde for seks år siden.

Koen med kæmpe yver

Ekstra Bladet har besøgt stalden og spurgt Lisbeth Klinge, hvad der er hendes hemmelighed bag opdræt af præmiekøer. Det korte svar lyder 'ro, renlighed og regelmæssighed'. Men der skal endnu mere til. Et mere udførligt svar kan høres på tv-klippet, hvor Store Knokkel med sit kæmpe yver også får et spørgsmål. Denne ko har i øvrigt aldrig haft en sygedag.

Lisbeth var selv produktiv

En anden af Lisbeth Klinges køer, der døde for nylig, nåede også i rekordbøgerne. Den producerede gennem livet 185.000 kilo mælk.

Lisbeth Klinge var selv som yngre en produktiv mælkeproducent, da hun i ganske lang tid ammede sine i alt tre børn med stor succes. Hør, hvilke staldfiduser fra den gang, hun nu om dage har taget med ud til sine køer. 

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Det er en dårlig og bedaget idé, at særligt udvalgte fødes med specielle privilegier
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Det bedste fra Ekstra Bladet+

LIGE NU

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: