Kolossalt motorvejsprojekt endelig færdigt

Det fireårig landeprojekt mellem Danmark og Hamborg sluttede i tirsdag. Nu slipper billister for kø på strækningen

Vejarbejde på Motorvej A7 er blevet det normale syn for danskere, der kører sydpå. Nu er det endelig slut. Foto: Ritzau Scanpix
Vejarbejde på Motorvej A7 er blevet det normale syn for danskere, der kører sydpå. Nu er det endelig slut. Foto: Ritzau Scanpix

Fire år med kø og vejarbejde er endelig slut. Et kolossalt motorvejsprojekt blev tirsdag indviet.

Den nye sekssporede strækning på motorvej A7 mellem Bordesholm lige syd for Kieler-kanalen og Hamborgs bygrænse blev tirsdag indviet af den slesvig-holstenske ministerpræsident, Daniel Günther, og delstatens erhvervsminister, Bernd Buchholz, skriver JydskeVestkysten.

Det gigantiske projekt har haft et budget på 600 millioner euro, hvilket svarer til 4,5 milliard danske kroner. Udover den 60 kilometer lange kørestrækning, er der også blevet revet 33 broer ned og erstattet med nye.

Byggeriet bliver de næste 30 år drevet af et offentlig-privat partnerskab med virksomheden Via Solutions Nord mod betaling fra de offentlige kasser.

Hvordan der bliver afregnet afhænger af, hvor godt trafikken afvikles på strækningen. Der udløser for eksempel vejarbejder reducerede betalinger, skriver JydskeVestkysten.

Motorvej A7 er den vigtigste færdselsåre mellem den danske grænse og den tyske storby Hamborg.

14 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere