Kom du ikke ind? På disse uddannelser er der stadig pladser

Der er ingen grund til at fortvivle, hvis drømmeuddannelsen glippede. Landets uddannelsesinstitutioner byder fortsat på et bredt udvalg af uddannelser

Arkivfoto: POLFOTO
Arkivfoto: POLFOTO

Rekordmange ansøgere er i år kommet ind på en videregående uddannelse, men også omkring hver fjerde ansøger må skuffet konstatere, at de ikke er kommet ind på drømmeuddannelsen.

Mange af de populæreste uddannelser har fået så mange ansøgninger, at det påkrævede karaktergennemsnit for at komme ind er tårnhøjt, men på trods af de mange ansøgere er der stadig en del uddannelser, der fortsat har pladser.

Hvis det eksempelvis er universitetslivet, der trækker, har seks ud af landets syv universiteter stadig pladser. Kun Copenhagen Business School, CBS, har fået fyldt op på alle uddannelser.

Er det drømmen om en uddannelse som ingeniør fra Danmarks Tekniske Universitet, DTU, der trækker, er det dog kun som diplomingeniør i trafik og transport, at der stadig er mulighed for at komme ind i år.

Til gengæld er der stadig flere muligheder for en uddannelse som ingeniør blandt de 54 uddannelser på Syddansk Universitet, som ikke har fået fuldt optag, hvilket også er tilfældet på både Aalborg og Aarhus Universitet, der stadig begge har en bred vifte af uddannelser, der fortsat har plads.

På Københavns Universitet er det især sproguddannelser og klassiske naturvidenskabelige fag som matematik og kemi, der stadig har åbne døre for nye studerende, mens du også skal have en interesse for det naturvidenskabelige eller tekniske, hvis turen skal gå til Roskilde Universitet (RUC), når semesteret starter. Her er det således kun den naturvidenskabelige bacheloruddannelse og den humanistisk-teknologiske bacheloruddannelse, der stadig optager nye studerende.

Bred vifte
På landets professionshøjskoler er det især folkeskolelærer- og pædagoguddannelserne, der stadig har pladser, mens der også stadig er god mulighed for en professionsbachelor i offentlig administration flere steder i landet.

Landets erhvervsakademier har også fortsat åbne døre for kommende studerende, hvor alt fra byggekoordinator til finansøkonom og installatør stadig kan blive den nye fremtidsdrøm for et væld af landets unge.

Du kan se den komplette liste over ledige uddannelser, og hvordan du ansøger om en plads, på Uddannelses- og forskningsministeriets hjemmeside.

Du kan naturligvis også bare kvitte uddannelsen og starte dit eget. Det gjorde Mathilde, som du kan møde i dette indslag (video: Camilia Soltani)

1 kommentar
Vis kommentarer