Annonce:
Annonce:

Kommission: Luk Jomfru Ane Gade

En stor del af smittede i centrale Aalborg har været i Jomfru Ane Gade, som kommission nu anbefaler at lukke

Da Mette Frederiksen i marts fortalte, at man var nået til enighed om en langsigtet genåbningstale, fortalte hun også, at lokale nedlukninger - som den i de to sogne i Aalborg - ville blive nødvendigt for at kunne åbne resten af samfundet.
Annonce:
Følg Samfund

Barerne i den populære festgade Jomfru Ane Gade i Aalborg bør blive lukket fra torsdag og to uger frem for at bremse smitten i byen.

Sådan lyder en indstilling fra Epidemikommissionen, der rådgiver regeringen om coronahåndtering. Det skal senere onsdag skal behandles af Epidemiudvalget i Folketinget, som skal tage den endelige beslutning.

Det skriver Politiken, der har set indstillingen.

Årsagen er, at dele af det centrale Aalborg har været ramt af smitte blandt unge på det seneste, og at en stor del af de smittede har været i Jomfru Ane Gade.

- Der er således tale om en særlig situation i Aalborg, hvor der dels er en stor koncentration af smitte, der formodes at være relateret til Jomfru Ane Gade, og dels at værtshuse og barer i kommunen ligger tæt og koncentreret netop i denne gade, skriver Epidemikommissionen i sin indstilling ifølge Politiken.

Annonce:

Opfordringen fra kommissionen kommer efter en henvendelse fra Aalborgs borgmester, Thomas Kastrup-Larsen (S), der har villet lukket festgaden, der har omkring 20 barer.

I øjeblikket er de to sogne i Aalborg - Budolfi og Vor Frelsers - ramt af en delvis nedlukning. Det gælder blandt andet skoler og ungdomsuddannelser, men barer og restauranter er ikke omfattet.

I de to sogne og sognene Vor Frue og Skr. Markus var der samlet i perioden 15. - 22. maj 148 smittetilfælde. 86 af de smittede havde været i Jomfru Ane Gade. Det har Styrelsen for Patientsikkerhed oplyst.

Epidemikommissionen er nedsat af sundhedsminister Magnus Heunicke (S). Den består af en lang række chefer og direktør fra ministerier, styrelser, politi, kommuner og regioner.

Blandt de 11 medlemmer er blandt andre Søren Brostrøm, direktør i Sundhedsstyrelsen, og Henrik Ullum, der er direktør for Statens Serum Institut, samt rigspolitichef Thorkild Fogde.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Nej tak, Søren Pape - du skal ikke være statsminister
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: