Annonce:
Annonce:

Kommune afgør sag om efterladte dagplejebørn

Haderslev Kommune har siden onsdag undersøgt sagen, hvor fem børn ser ud til at være efterladt foran en butik i Haderslev, mens dagplejemoderen er inde at handle. Nu har de truffet en afgørelse

Annonce:
Følg Samfund

Er du tæt på sagen, så kontakt os. Sms/mms til 1224 (alm. takst), eller send mail til 1224@eb.dk.

Bølgerne gik højt i går, da Jesper Otto Bossen lagde to billeder på facebook, hvor det ser ud til, at fem dagplejebørn står udenfor en butik alene.

Billedet er i skrivende stund delt 10.402 gange og flere har krævet dagplejemoderen fyret, for at efterlade børnene i en potentielt farlig situation.

Det fik onsdag Haderslev Kommune til at gå ind i sagen.

- Det er helt uacceptabelt at lade børn stå alene, og der står også i vores håndbog, at børn aldrig, må efterlades alene, så nu er vi i gang med at få afklaret, hvad der er sket, sagde børn og unge-chef i Haderslev Kommune, Thomas Andersen til Ekstra Bladet i går.

Dagplejemor lader børn stå alene ved trafikeret vej mens hun handler

Annonce:

Dagplejemoderen blev efter episoden fritaget fra tjeneste, mens kommunen undersøgte sagen, og børnene hun passer til daglig, blev i dag passet andetsteds i kommunen.

Men nu er kommunen klar til, at lade børnene returnere til dagplejemoderen på mandag.

- Vi har talt med både vores dagplejer og en række af de personer, der har været tæt på situationen, og fået den grundigt belyst. Det er vores vurdering, at der har ikke været fare for børnene i situationen. Vi har på baggrund af en samlet vurdering besluttet, at dagplejemoderen genoptager sit arbejde på mandag, skriver Haderslev Kommune på deres facebookside.

To vidner støtter udskældt dagplejemor: Hun gik aldrig fra børnene

Det er forkasteligt
Jesper Otto Bossen der lagde billederne af børnene på facebook, er rasende over den beslutning, og han føler at Haderslev Kommune udstiller ham som en løgner, ved ikke at gøre mere i sagen.

Annonce:

- Det er forkasteligt. Jeg bliver udstillet, selv om det eneste jeg bad om, var at forældrene blev gjort opmærksom på det. Jeg holder fast i, at da vi gik derover (til børnene red.), var der ikke nogen voksen, som holdt øje med dem, siger han til Ekstra Bladet.

Tonen i debatten har været hård. Og Jesper Otto Bossen har mærket, at sagen har påvirket mange mennesker.

- Jeg har fået trusler, både på facebook og telefonopkald. Men nej, jeg fortryder det ikke, for der var fare for børnene, siger han.

Er du tæt på sagen, så kontakt os. Sms/mms til 1224 (alm. takst), eller send mail til 1224@eb.dk.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Man skal ikke lade sig narre af Løkke
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: