Annonce:
Annonce:

Kommune byggede hus for millioner: Nu lejes det ud for en slik

UDLØBER AF VEJLE HAVN-SKANDALEN: Lejer portnerhus til 5,4 millioner kroner ud for 3.500 kroner om måneden kun tre år efter, at huset blev bygget

Det 5,4 millioner kroner dyre portnerhus på havnen i Vejle udlejes nu for 3500 kroner.  Foto: Torben Juhler/Scanpix
Det 5,4 millioner kroner dyre portnerhus på havnen i Vejle udlejes nu for 3500 kroner. Foto: Torben Juhler/Scanpix
Annonce:
Følg Samfund

Selv om stormen mod Vejle Havns hårdt kritiserede bestyrelse indtil videre er taget af med både den lokale anklagers og statsadvokatens afvisninger af beskyldninger om misbrug af offentlige midler, så tøver Enhedslistens repræsentant i Vejle Byråd, Lasse Egelund, ikke med en kritisk analyse af den seneste nyhed i relation til Vejle Havn.

Et hundedyrt portnerhus på 41 kvadratmer til den nette sum af 5.4 millioner kroner, som blev opført for at terrorsikre havnen for kun tre år siden, skal nu udlejes for 3.500 kroner om måneden. Initiativet sker, fordi bygningens funktion nu er blevet overflødig, idet kontrol med køretøjer ind og ud af havnen er blevet automatiseret.

- Jeg studser over, at de vil leje bygningen ud netop nu, men jeg er overbevist om, at det er for at undgå, at der bliver gravet mere i havnebestyrelsens dispositioner, siger Lasse Egelund til Ekstra Bladet.

Annonce:

Han venter - sammen med journalister fra Danmarks Radio og Jyllands-Posten - stadig på svar på en anmodning om aktindsigt i den revisionsrapport, som kun havnebestyrelsen og den tidligere borgmester i Vejle, Arne Sigtenbjerggaard fra Venstre, kender til i sin helhed. Rapporten kan formentlig kaste yderligere lys over, hvorvidt - og i hvilket omfang - havnebestyrelsen i en årrække fra 2010 og frem foretog privatlignende indkøb og var på rejser med begrænset fagligt indhold.

Dyreste af sin slags

En tidligere uvildig rapport fra revisionsfirmaet PriceWaterHouseCoopers afslørede, at havnebestyrelsen bestående af syv medlemmer i flere tilfælde havde brugt havnens offentligt finansierede midler til privatlignende formål.

Rapporten førte til, at den tidligere havnechef Per Kristiansen blev bortvist og politianmeldt, mens havnebestyrelsens to tidligere formænd, Leif Skov (S) og Torkild Christensen (DF), valgte at træde ud af bestyrelsen.

Med en byggepris på knap 5.5 millioner kroner bliver portnerhuset, som nu skal lejes ud som kontorbygning, en af de dyreste af sin slags i hele landet. Omregnet til kvadratmeterpris skulle den nye lejer betale 132.000 kroner pr kvadratmeter, hvilket er cirka 100.000 kroner mere end prisen pr kvadratmeter i nogle af de dyreste kontorlokaler i København.

Annonce:

Den kommende lejer af huset kan imidlertid glæde sig over, at den fremtidige husleje på 3.500 kroner ikke er sat efter, hvad det kostede at bygge huset.

Himmelråbende tosset

Den nuværende bestyrelse for Vejle Havn har stadig tre byrådsmedlemmer fra skandale-perioden omkring bordet - Christa Laursen, løsgænger, Torben Elsig Pedersen, De Radikale, og Per Olesen, Venstre.

- Det er for nemt for Lasse Egelund at udlægge vores beslutning omkring portnerhuset som et udtryk for ødselhed. Det var den rigtige beslutning på det tidspunkt, og når man tager vores vision om at integrere havnen i selve byen med i regnestykket, var det ganske fornuftigt, siger Christa Laursen til Ekstra Bladet og tilføjer:

- Ja, det var dyrt, men en del af vores vision 'Vejle Med Vilje' er at tiltrække mennesker ude fra, og det gør vi ikke ved at opstille skure på havnen og rundt omkring.

Enhedslistens Lasse Egelund fastholder sin kritik og påpeger, at skandale-sagen om Vejle Havn giver mindelser om Brixtofte-sagen fra årene omkring årtusindskiftet.

Annonce:

- At nogen kan mene, at det var en god idé med et så svinedyrt portnerhus på Vejle Havn, er jo himmelråbende tosset, siger han.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
danmarks dyreste husdanmarks dyreste husdanmarks dyreste husdanmarks dyreste hus
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Ode til Hejremanden
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: