Kommune i USA lukker alle skoler: Elever fik lektier om islam

En kommune i staten Virginia har lukket alle skoler ned, fordi en lærer gav eleverne lektier om islam. Det startede en sand shitstorm med dødstrusler

Denne opgave har fået folk i Augusta County i Virginia til at gå amok (Foto: Privat).
Denne opgave har fået folk i Augusta County i Virginia til at gå amok (Foto: Privat).

10.000 elever i det meget kristne Augusta County i Virginia i USA kan se frem til en tidligere juleferie.

Kommunen har lukket alle skoler ned, fordi det vælter ind med trusler.

Årsag?

I løbet af en tema-uge gav en lærer en klasse på Riverheads High School en opgave, hvor de skulle lære at skrive en religiøs kalligrafi fra Islam. En såkaldt Shadada. Den lød:

- Der er ingen anden gud end Allah, og Mohammed er hans budbringer.

Dødstrusler
Men den var de ikke glade for i lokalmilljøet. Skolen væltede efterfølgende i tusindvis af vrede mails, Facebook-beskeder og trusler. Det fik dem til sidst til at lukke helt ned.

Ifølge Sheriff Randall D. Fisher fra Augusta County Police startede det med enkelte mails, men det tog hurtigt fart.

- Beskederne blev meget truende og blasfemiske. Der blev udtrykt en masse had i disse meddelelser, og nogle af dem havde endda billeder af halshugninger med sig, siger Randall D. Fishe ifølge AP.

Konkret lød opgaven på, at eleverne skulle tegne det såkaldte kalligraf for at få et indblik i, hvor kompleks en af disse kan være.

Slut med shadada
Ifølge CNN startede balladen, da en række forældre opdagede lektien og betragtede det som lærerens forsøg på at overtale deres børn til at konvertere til Islam.

Men det var slet ikke lærerens intention. Ifølge mediet ville hun blot lære eleverne om Islam ved at tage udgangspunkt i en standard lærebog om religion.

Alligevel har skolen oplyst, at de nu vil bytte opgaven ud med en anden såkaldt ikke-religiøs kalligraf fra den arabiske verden.

214 kommentarer
Vis kommentarer