Annonce:
Annonce:

Kommune sender 320 plejehjemsbeboere i cirkus: 'Derfor gør vi det'

Kolding Kommune har besluttet at give 320 plejehjemsbeboere en på opleveren og sender dem i cirkus sammen med deres familier

320 plejehjemsbeboere og deres familier skal i cirkus. Kolding Kommune betaler regningen. Foto: Helle Arensbak
320 plejehjemsbeboere og deres familier skal i cirkus. Kolding Kommune betaler regningen. Foto: Helle Arensbak
Annonce:
Følg Samfund

Kolding Kommune vil sende 320 plejehjemsbeboere i cirkus sammen med deres nærmeste og investerer 150.000 kroner i cirkusbilletter.

Det skriver Jydske Vestkysten.

Det er seniorudvalget i Kolding Kommune, som har besluttet at sende de ældre i cirkus på kommunens regning. Årsagen til initiativet er, at man gerne vil give de ældste og mest plejekrævende borgere en på opleveren, fortæller udvalgsformanden.

- Det er et ønske om at give plejehjemsbeboerne en rigtig god oplevelse. Vi vil gerne give dem lejlighed til at invitere deres børn, børnebørn og oldebørn i cirkus, så de kan få en oplevelse sammen. Når man bor på plejehjem, har man ikke så meget overskud til at arrangere noget for sin familie, og derfor gør vi det. Det er den tanke, der ligger bag, siger seniorudvalgsformand Søren Rasmussen (DF) til Jydske Vestkysten.

Annonce:

Ikke nødvendigt at spare
Udvalgsformanden forsikrer, at cirkusbilletterne ikke bliver købt på bekostning af noget andet. De 150.000 er nemlig for længst indregnet i budgettet.

- Det havde været noget andet, hvis vi skulle ud og spare, og det havde været på bekostning af noget andet. Det er ikke noget, der går fra nogle andre på ældreområdet, forsikrer udvalgsformanden.

Ældreråd tror regning bliver dyrere
Det er imidlertid ikke alle, som er af den opfattelse, at regningen alene bliver på 150.000 kroner. Hos Ældrerådet i Kolding Kommune vurderer næstformand Anni Aarestrup, at der også skal bruges ressourcer på vikardækning på plejehjemmene, mens de 320 er i cirkus.

- Det bliver en plejekrævende opgave at sende 320 i cirkus. Og personalet må naturligvis tage med. Man skal huske på, at der også vil være nogen, som vil blive tilbage på plejehjemmene, og her bliver det så nødvendigt at kalde vikarer ind, siger Anni Aarestrup til Ekstra Bladet.

- Men overordnet set er det da et fint initiativ, siger Anni Aarestrup.

Spørger man Søren Rasmussen, er det en stor gevinst for plejehjemsbeboerne, at de er i stand til at give deres familie og ikke mindst dem selv en oplevelse.

Cirkusforestillingen afvikles fredag 22. juni klokken 14, hvor Cirkus Arena alligevel er i Kolding. Cirkusledelsen har givet tilsagn om at levere en ekstra forestilling i forhold til det oprindelige program efter henvendelsen fra Kolding Kommune.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Nyttig idiot for islamister
Annonce:
Annonce:

... MEGA-GALLERI

Annonce:
Annonce: