Kommune skrotter nationalt sports-klenodie fra Idrætsparken

Den legendariske måltavle fra Danmarks 4-2 sejr over Sovjet i Idrætsparken skal nu klippes i småstykker og sælges til Tyskland

Derfor skal måltavlen skrottes. (Foto: Ole Frederiksen)

Fuldstændig ubemærket har Vejle Kommune solgt et nationalt klenodie til skrot, som fans i tusindvis har kikket op på og ladet afgøre deres sindsstemning.

Den berømte måltavle fra Idrætsparken, hvor resultater og helte fra danske fodboldeventyr blev udbasuneret til fans på nationalstadionet frem til 1990, skal nu splittes til atomer og sælges til tyskerne.

Det oplyser skrothandler Poul-Erik Rossen fra skrotpladsen P-Miljø i Hedensted, der har købt den legendariske måltavle.

- Prisen lander nok på omkring 10.000 kroner, men det afhænger af, hvilke værdier den indeholder, siger Poul-Erik til Ekstra Bladet.

Da den gamle Idrætspark skulle rives ned, så der kunne blive plads til Parken, gav DBU måltavlen til Vejle Boldklub, da VB fyldte 100 år i 1991. Den fik plads på Vejle Stadion, men lystavlen blev ikke vedligeholdt, og langsomt falmede den væk fra de blinkende lys i den storhedstid.

Spillernes navne begyndte at mangle bogstaver på grund af døde pærer og 'Ulrik Balling' blev til 'Uri  B  ing'.

Måltavlen var ellers meget moderne, da den blev indviet. Den kunne for eksempel vise forskellige versioner af en scoring, hvilket var et særsyn i 80'erne (Foto: Polfoto)
Måltavlen var ellers meget moderne, da den blev indviet. Den kunne for eksempel vise forskellige versioner af en scoring, hvilket var et særsyn i 80'erne (Foto: Polfoto)
 

Men da Vejle Boldklub flyttede til et nyt stadion blev lystavlen tilbage, og nu er den så taget ned for at lide skrotdøden.

- Den skal skilles ad og sælger stykvis. Der er kobberkabler, aluminiumskabler og printplader, som er penge værd. Samtidig skal jernet klippes i småstykker og sælges til et smelteværk i Hamburg, siger skrothandleren fra Hedensted, som driver forretningen med sønnen Jesper.

Gør det ikke ondt i sjælen, at klippe en legendarisk måltavle i småstykker, når den nu har vist navne som Laudrup, Elkjær og Simonsen?

- Jeg har selv stået som tilskuer på Vejle Stadion, så det kan godt gøre lidt ondt i hjertet, men sådan er det med mange skrot-ting, og det vender man sig til, forklarer Poul-Erik.

- Jeg har dog tænkt på, om et indisk stadion skulle have måltavlen, hvis de stod og manglede en, men jeg har ladet mig fortælle, at den koster kassen at transportere og sluger en helvedes masse strøm, så det går nok ikke, siger han.

Skrothandleren er endnu ikke begyndt at klippe i måltavlen, og den kan endnu undgå den tragiske skæbne på et tysk smelteværk.

- Hvis DBU kom med 200.000 kroner og spurgte, om de måtte købe tavlen for at få den på et museum eller lignende, så ville jeg ikke overveje det i to sekunder. Jeg ville sige ja med det samme, siger Poul-Erik.

Det koster væsentligt mere end de 10.000 kroner at pille tavlen ned fra Vejle Stadion og fragte den til skrotplassen. Omkostningerne betaler Vejle Kommune, som ejer stadion og dermed også måltavlen.

1 af 2 
2 af 2 
0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere