Annonce:
Annonce:

Kommunen nægter mig uddannelse

Er du faret vild i junglen af regler og paragraffer, kan du få hjælp af socialrådgiver Puk Sabber - skriv til densocialebrevkasse@eb.dk

Annonce:
Følg Samfund

Hej Puk

Jeg retter henvendelse til dig, da jeg er i syv sind over, hvad jeg skal med min fremtid, og det lader til, at Aalborg kommune ikke vil hjælpe mig med en uddannelse eller revalidering.

Jeg er fysisk nedslidt, herunder har jeg fået konstateret slidgigt i knæ, problemer i højre fod, for jeg knuste min hæl under arbejdet i 1996, og min ryg er slidt skæv. Jeg har fået konstateret ’hvide fingre’ – vibrationsskadet fingre. Jeg har fået en hudsygdom, der gør, jeg ikke tåler sol/stress. Jeg afventer, om mine skuldre også er ramt af slidgigt.

Jeg er i dag 45 år og kommer fra byggebranchen, hvor jeg har arbejdet som betonarbejder gennem de sidste 25 år.

Annonce:

For to år siden besluttede jeg, at nu kunne min krop ikke holde til mere, og jeg søgte job på en produktionsskole, hvilket jeg fik. Jeg har været enormt glad for at arbejde med unge i rollen som underviser. Jeg er så uheldig at miste mit arbejde – står i dag på sygedagpenge og har egentlig en plan, jeg gerne vil forfølge.

Jeg har en arbejdsgivererklæring fra en kørelærer, der gerne vil ansætte mig, såfremt jeg har den fornødne uddannelse, hvilket jeg kan gøre færdig på cirka halvandet år.

Mit spørgsmål er så: Må kommunen nægte mig uddannelse, hvis jeg søger en revalidering?

Der står jo ikke beskrevet i lov om aktiv socialpolitik, at kommunen SKAL følge deres positivliste.

Med venlig hilsen Carsten

 

Hej Carsten

Der står i loven, at kommunernes vigtigste formål er at få den sygemeldte tilbage på arbejdsmarkedet, hvorfor det må være guld værd at få en mand som dig ind af døren, der gerne vil og kan – og som oveni købet har en arbejdserklæring med sig i hånden.

Annonce:

Kommunen har mulighed for at bevilge dig opkvalificering/uddannelse jævnfør lov om aktiv beskæftigelsesindsats, hvilket du er berettiget til som sygedagpengemodtager.

Du kan ikke få en revalidering til en kørelæreruddannelse, da dette ikke er en videregående uddannelse, der er SU berettiget.

Kommunen kan ifølge loven heller ikke indstille til en revalidering, så længe du ikke har været afprøvet jævnfør de øvrige muligheder i loven – for eksempel virksomhedspraktik, løntilskud og eller opkvalificeringsforløb.

Du skal gøre dem opmærksom på, at du har krav på tilbud, der kan bringe dig tilbage på arbejdsmarkedet jævnfør beskæftigelseslovens paragraf 10 og 11. I de paragraffer er der også mulighed for uddannelse/opkvalificering.

Såfremt de vurderer, at denne lov ikke kan bringe dig tilbage på arbejdsmarkedet, da skal de helhedsvurdere og se på muligheden for at iværksætte et tilbud som led i revalidering-men først der.

Annonce:

Kørelæreruddannelsen er en selvbetalt uddannelse, der koster mellem 30-60.000 kroner. Jeg tror ikke, kommunen vil bevilge det, da der er gratis uddannelser. Så for dig handler det nok om at finde en uddannelse, der kunne være et alternativ til kørelæreruddannelsen, hvortil du kan ansøge enten jævnfør beskæftigelsesloven eller ved revalidering, såfremt du er blevet afprøvet.

Så det korte svar er: Jo, kommunen kan godt afslå revalidering på trods af positivlisten, hvis du ikke er afprøvet efter de muligheder, der ellers er i loven.

Din sidste mulighed er at søge om SU med handicap-tillæg. Det giver næsten det samme udbetalt som en revalidering. Jeg ved ikke, om dine diagnoser kan udløse et sådant tillæg, men det kan du få prøvet via SU-styrelsen.

Bedste hilsner Puk

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Det er rent hykleri og lugter langt væk af hævn
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: