Kommuner ser frem mod åbne skoler og daginstitutioner efter påske

Nogle skoler og institutioner kan åbne 15. april, mens andre skal have lidt længere tilløb, mener KL-formand

- Vi vil ikke opleve, at alle børn kommer til at møde ind den første dag. Det vil formentlig være en gradvis indfasning. Men grundlæggende er det sådan, at når man åbner daginstitutioner, så er de jo åbne, og så har forældrene mulighed for at få deres børn passet, siger KL-formand Jacob Bundsgaard (S). (Arkivfoto). Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix
- Vi vil ikke opleve, at alle børn kommer til at møde ind den første dag. Det vil formentlig være en gradvis indfasning. Men grundlæggende er det sådan, at når man åbner daginstitutioner, så er de jo åbne, og så har forældrene mulighed for at få deres børn passet, siger KL-formand Jacob Bundsgaard (S). (Arkivfoto). Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix
Følg Samfund

Selv om der er en masse, som forventeligt skal organiseres, for at skole, daginstitutioner og fritidsordninger kan åbne efter påske, vil det være muligt for nogle at gøre plads til børnene allerede fra 15. april.

Det vurderer Jacob Bundsgaard (S), der er formand for Kommunernes Landsforening (KL) og borgmester i Aarhus.

- Jeg tror, at det i langt de fleste kommuner vil være sådan, at der er tilbud, som åbner.

- Jeg kender min egen kommune bedst, og her er man allerede langt i bestræbelserne på at kunne genåbne. Man har ekstra rengøringspersonale, og man har gjort sig overvejelser om, hvordan det fagligt pædagogisk og læringsmæssigt kan komme til at fungere.

- Der vil også være steder, hvor man er nødt til at have lidt længere tilløb, inden man er klar til at efterleve alle de anbefalinger og krav, der er fra sundhedsmyndighedernes side, siger Jacob Bundsgaard.

Statsminister Mette Frederiksen (S) præsenterede på et pressemøde mandag aften 'de første skridt' i en langsom genåbning af samfundet og samfundsøkonomien.

Regeringen ønsker, at det er pasningstilbuddene til børn og de mindste klassetrin i folkeskolen, som får mulighed for at komme tilbage til hverdagen først. Og allerede fra onsdag i næste uge - hvis det vel at mærke vurderes at være sundhedsfagligt forsvarligt i forhold til at begrænse smittespredningen med coronavirus.

Den vurdering er dog i sidste ende ikke op til regeringen, men til kommunalbestyrelsen i den enkelte kommune, som skal afgøre dette ud fra myndighedernes retningslinjer.

I Skolelederforeningen er næstformand Dorte Andreas enig i, at ikke alle skoler vil være klar fra 15. april.

For arbejdet med genåbningen vil først kunne lægges fast, når de får retningslinjerne.

- Der er store logistiske udfordringer og store forskelle på de enkelte skolers muligheder og rammer, så der vil være variationer fra skole til skole, hvordan vi kan håndtere opgaven, siger Dorte Andreas.

Hun tilføjer, at særligt rengøring og fordelingen af elever er en udfordring, der skal findes løsninger på.

Hvilke aldersgrupper, der først vil blive sendt i institution igen, vil Jacob Bundsgaard ikke komme ind på, da det ligger hos de enkelte kommuner.

Men sikkert er det, at skoler og daginstitutioner skal være klar til at tage imod de børn, der møder op, når først de er åbne, lyder det.

- Vi vil ikke opleve, at alle børn kommer til at møde ind den første dag. Det vil formentlig være en gradvis indfasning.

- Men grundlæggende er det sådan, at når man åbner daginstitutioner, så er de jo åbne, og så har forældrene mulighed for at få deres børn passet, siger Jacob Bundsgaard.

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Hjælp danskeren – sænk afgiften på benzin

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+