Annonce:
Annonce:

Kommuner vil lette flygtninges vej til pædagogjob

Kommunerne vil gøre det lettere at skaffe praktikpladser og job til flygtninge i institutioner og skoler

(Foto: PressTV)
(Foto: PressTV)
Annonce:
Følg Samfund

Flygtninge har brug for praktikpladser, og institutionerne har brug for tosprogede medarbejdere.

Derfor bør daginstitutioner, skoler og fritidsklubber ikke være lukket land for flygtninge, lyder det fra formand for løn- og personaleudvalget i Kommunernes Landsforening (KL) Michael Ziegler (K).

Han er klar til at tage en diskussion med regeringen om, hvordan man kan supplere lovkravet om børneattester for personer, der arbejder med børn og unge under 15 år.

- Problemet er, at det ofte vil være blanke stykker papirer, vi får, når vi indhenter en børneattest fra flygtningenes hjemland, siger Michael Ziegler.

- Derfor foreslår vi, at man - ud over at forsøge at indhente børneattester - etablerer nogle ekstra procedurer for at kompensere for det faktum, at de børneattester, vi får, ofte ikke vil være dækkende, siger Ziegler.

Annonce:

Kommunerne foreslår blandt andet en screening af den enkelte flygtnings formelle og uformelle færdigheder fra hjemlandet, og at der gives en grundig introduktion til den enkelte institutions værdigrundlag.

Derudover skal der være en mentor i institutionen, som kan give råd og vejledning.

- Og så skal det tydeligt beskrives, hvilke opgaver en flygtning må varetage, eksempelvis hvorvidt man kan være alene med børn, og i hvilket omfang man kan varetage badning, bleskift og toiletbesøg, siger Michael Ziegler.

Børne- og ungerådmanden i Aarhus Kommune, Bünyamin Simsek (V), er ikke klar til at fravige kravet om en anmærkningsfri børneattest for flygtninge, der ønsker at arbejde med børn og unge.

- Lad os løse opgaven på andre fagområder først. Hvis vi sander til der, så kan vi begynde at kigge på børneområdet, siger Simsek.

Michael Ziegler er ikke enig.

Annonce:

- Det ville være ærgerligt at gøre børne- og ungeområdet til lukket land, fordi børn og unge giver gode muligheder for at introducere flygtninge til vores kultur, normer og værdier.

- Samtidig er der et øget behov for tosproget personale i vores institutioner, siger Michael Ziegler.

Venstres børneordfører, Anni Matthiesen, siger, at regeringen arbejder på at finde løsninger på området.

- Jeg kan ikke afvise, at der kan laves en procedure, hvor man hurtigere kan få lavet børneattester for flygtninge. Men børnenes tarv kommer i første række, siger hun.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Danmark skal ikke lade sig intimidere
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: