Konkurs-kæde genåbner i Danmark

På baggrund af flere skandaler gik Domino's konkurs i Danmark, men nu er aktiverne i konkursboet solgt, og fastfood-kæden gør klar til at åbne igen

Pizzakæden Domino's er gået konkurs i Danmark. Foto: Stine Tidsvilde
Pizzakæden Domino's er gået konkurs i Danmark. Foto: Stine Tidsvilde

I starten af marts var beskeden klar. Domino's Pizzas i Danmark gik konkurs, og det var slut med de verdenskendte pizzaer.

Men nu åbner kæden igen.

De skriver flere australske medier, heriblandt The Sydney Morning Herald. Ifølge avisen har det australske firma Domino's Pizza Enterprises betalt omkring 16 millioner kroner for det efterladte konkursbo.

De nye ejere har allerede over 1000 butikker i hele verden. Blandt andet i Belgien, Frankrig, Tyskland, Holland, Japan, New Zealand og Australien.

Over for B.T. bekræfter kurator Morten Hans Jakobsen fra advokatfirmaet Gorrissen Federspiel, at det danske selskab er solgt til australske investorer.

Købet er også blevet meldt til den australske børs, og de nye ejere har store ambitioner. I første omgang melder de, at de ønsker at åbne 20 butikker, men der skulle være potentiale til 150 nye 'restauranter' på det danske marked.

Se også: Møgsager dræbte Domino's

Se også: Domino's: Mozzarellaosten er holdbar til den 36. oktober

Flere skandaler
Kæden er ad flere omgange løbet ind i massive problemer, og alene i november sidste år lukkede syv Domino's-restauranter fra den ene dag til den anden.

Både Ekstra Bladet og TV2-programmet 'Operation X' havde haft fokus på gentagne brud på fødevarelovgivningen.

I september beskrev Ekstra Bladet eksempelvis, hvordan der ifølge Københavns Kommunes rottefænger samt Fødevarestyrelsen blev langet pizzaer over disken i butikken på Vesterbrogade i København, selv om rotter havde overskidt butikken.

Både de ansatte i butikken og ledelsen i Domino's benægtede salg af pizzaer efter rotteangrebet.

Kort efter rykkede Fødevarestyrelsens rejsehold ud for at tjekke op på en række oplysninger fra 'Operation X', hvor det via skjult kamera blev dokumenteret, hvordan kød og andet fyld til pizzaer efter alt at dømme blev forsynet med nye datomærker, længe efter at det ellers blev for gammelt.

Se også: Fødevarekontrol hos Domino's: Skyller numse med sodavandsflaske

'Vurderes til at være fæces'
Fødevarestyrelsen konstaterede da også stærkt kritisable forhold i flere af kædens på daværende tidspunkt 30 butikker.

- I 22 af pizzeriaerne gav vi sanktioner – især for problemer med madens datoer, men også for dårlig rengøring og for, at fødevarernes temperaturer var for høje. Overtrædelser, som kan bringe fødevaresikkerheden i fare, sagde Michael Rosenmark, chef for Fødevarestyrelsens Rejsehold, til Ekstra Bladet i september.

Ifølge Domino's var der dog ingen sundhedsfare, og pizzakædens bosser har klaget over flere af Fødevarestyrelsens konklusioner.

Blot få uger senere var den dog gal igen, da Fødevarestyrelsen besøgte Domino's i Ballerup. Her fandt kontrollanterne blandt andet et så ulækkert og klamt personaletoilet, at der blev uddelt både bøde og en sur smiley.

’Mellem toiletbræt og cisternen fremstår hængslerne og porcelæn med urin og brunlige ansamlinger, som vurderes til at være fæces,’ stod der blandt andet i kontrolrapporten fra besøget.

’Der er risiko for, at personale, som benytter det belastede toilet, bliver forurenet i en sådan grad, at de kan overføre sygdomsfremkaldende bakterier til fødevarer, som gør fødevarerne dem uegnet til konsum', står der ligeledes.

Camilla blev kontaktet af Hungry, fordi hun skrev en dårlig anmeldelse. Privatfoto. Plus Mad-gigant ville bestikke Camilla: Nu står hun frem

Heidis bedste råd til vægttab får du længere ned i artiklen. Privatfoto Krop og træning Heidi gik fra 125 til 63 kg: Min krop var et fængsel

Gamle madvarer
Blot en uge senere rykkede Fødevarestyrelsen ud til Domino's i Slagelse og fandt atter en gang gamle madvarer.

- Da vi kontrollerede datoer på varer i kølerummet, konstaterede vi, at der på mozarellaosten var skrevet forskellige datoer, eksempelvis 11/10 og 36/10, forklarede Gitte Thomsen fra Fødevarestyrelsens rejsehold efterfølgende til Ekstra Bladet.

- Vi undrede os selvfølgelig især over datoen 36/10, men det bekræftede os i, at der var en række uoverensstemmelser med fødevarernes holdbarhedsdatoer, hvilket vi indskærpede, at virksomheden skulle få styr på.

Her er et udpluk Domino's lorte-sager

 

1

'Gaven'

Domino's narrer danske kunder

Ringer kunderne op og lover dem en gratis pizza for et svar - det koster bare penge at få udleveret 'gaven'

2

'Domino-effekten'

Pizzakæden lukker syv butikker
Syv pizzabutikker er uden begrundelse fra Domino's blevet lukket, kort efter at Fødevarestyrelsen adskillige gange konstaterede sjusk med fødevaresikkerheden i kædens forretninger

 

3

'Mozzarellaosten'

Det kan lyde som fiktiv nyhed fra satireavisen RokokoPosten, men ifølge Fødevarekontrollen er den god nok. Den i Danmark skandaleramte pizzakæde Dominos har forsøgt at trylle holdbarheden på mozzarellaost til at strække sig frem til den 36. oktober, selv om oktober kun har 31 dage.

4

 'Dato-skandalen'

Dominos blev i september 2018 afsløret i omfattende datofusk

119 kommentarer
Vis kommentarer