Annonce:
Annonce:

Konkurs-kaos: Gry kan miste 12.000 kr.

En rigtig 'tandpine': Der er grus i maskineriet hos tandklinikken Smily, som er under konkurs. Derfor står en række kunder nu i en økonomisk knibe, da behandlingerne er betalt på forhånd

Tandklinikken Smily er under konkurs, hvilket bringer deres kunder i en økonomisk knibe. Arkivfoto
Tandklinikken Smily er under konkurs, hvilket bringer deres kunder i en økonomisk knibe. Arkivfoto
Annonce:
Følg Samfund

Har du erfaringer med tandklinikken, eller har du oplevet noget lignende? Så send en mail til hc@eb.dk eller pvm@eb.dk.

Tandklinikken Smily ApS er under konkurs.

Det sætter en masse kunder i en svær situation, da de allerede har betalt for behandlinger, som nu er gået i stå.

En af dem er Gry Sandra Petersen.

Hun har betalt 21.995 kroner for et 'whitening-kit' - en behandling, som bleger tænderne - og en tandretning. Et beløb, hun afdrager gennem Denti, der gør sig i lånetilbud til tandlægeregninger.

Derfor frygter hun at stå til at afdrage for en behandling, der står i stampe grundet konkursen.

- Jeg synes, at det er under al kritik. Jeg har ikke fået det, jeg betaler for, siger hun til Ekstra Bladet.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Gry Sandra Petersen er kunde hos Smily, men står til at miste omkring 12.000 kroner i forbindelse med virksomhedens konkurs. Privatfoto
Gry Sandra Petersen er kunde hos Smily, men står til at miste omkring 12.000 kroner i forbindelse med virksomhedens konkurs. Privatfoto
 

Annonce:

Slider på tålmodigheden
Gry Sandra Petersen vurderer selv, at hun mangler omkring halvdelen af sin behandling og derfor står til at tabe mellem 10.000 og 12.000 kroner.

Da Denti allerede har betalt Smily for hendes behandling, vil hun nemlig fortsat blive opkrævet betaling.

Ifølge aftalen skal hun afdrage frem til 1. februar 2025.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Hvis Gry Sandra Petersen ikke får betalt de månedlige afdrag, så kan hun i yderste konsekvens blive sendt til inkasso. Foto: Screenshot
Hvis Gry Sandra Petersen ikke får betalt de månedlige afdrag, så kan hun i yderste konsekvens blive sendt til inkasso. Foto: Screenshot
 

Den økonomiske knibe kommer oven i en forsinket behandlingsproces, og derfor er tålmodighed ikke ligefrem det, Gry Sandra Petersen har mest af.

- Jeg føler, jeg er blevet snydt.

- De sagde fra start, at behandlingen ville tage omkring seks måneder, men indtil videre har det taget 11, og nu får jeg ikke engang den fulde behandling, fortæller hun.

Artiklen fortsætter under faktaboksen ...

Smily ApS

Smily ApS er et selskab, som specialiserer sig i kosmetiske tandretninger og har klinikker i Aarhus, Odense og København.

På selskabets hjemmeside kan man læse, at de har to prispakker - en til 21.995 kroner og en til 25.955 kroner.

Beløb, som man også har mulighed for at afdrage på over 12 eller 24 måneder gennem firmaet Denti, som tager sig af lånetilbud til tandlægeregninger.

Selskabet er dog under konkurs og indgav konkursbegæring 13. marts 2023.


'Patienter i klemme'
Gry Sandra Petersen er ikke den eneste kunde hos Smily, der har penge ude at svømme.

Det viser en gruppe på Facebook med navnet 'Smily - Patienter i klemme efter konkurs', der i øjeblikket har over 240 medlemmer.

Her bliver der udvekslet erfaringer og frustrationer over det konkursramte selskab.

Annonce:

Ekstra Bladet har kontaktet direktør for Smily ApS, Morten Nordsted Jacobsen, for at spørge, om han forventer at finde nogen, der kan drive virksomheden videre, og hvad der skal ske med Smilys kunder.

Han er vendt tilbage med et skriftligt svar:

'Det er en enormt trist situation, som vi er forfærdelig kede af. Ikke mindst på vegne af vores igangværende kunder'.

'Vi har over den seneste tid arbejdet i døgndrift på at hjælpe så mange af vores kunder godt og trygt videre til andre tandlæger med ekspertise indenfor netop tandretning'.

Desuden kan direktøren fortælle, at de fredag har været i Sø- og Handelsretten, hvor Teis Gullitz-Wormslev, der er advokat og partner hos Kromann Reumert, blev udpeget som kurator.

- Vi kommer ikke til at drive selskabet videre. Det er klart, hvis der er nogen, der vil være interesseret i at overtage klinikkerne, så kigger vi selvfølgelig positivt på det.

- Medarbejderne er sendt hjem, så vores opgave er at se, om vi kan realisere aktiverne, fortæller han til Ekstra Bladet.

Artiklen fortsætter under faktaboksen ...

Ringe chancer for at få pengene igen

De kunder, der har tilgodehavender hos Smily, har nok ikke de bedste chancer for at få pengene retur, hvis man spørger Forbrugerrådet Tænk.

- Der er tale om et kapitalselskab, og hvis man følger de almindelige konkursregler, kan man gøre sit krav gældende over for konkursboet, forklarer jurist Martin Bruun-Houmølle, som fortsætter:

- Hvis der er nogle penge tilbage, når boet er opgjort, bliver de uddelt. Men det er efter en rangering. Der er nemlig nogle krav, som rangerer nogle højere end andre. Banker og lignende kreditorer vil ryge foran i køen.

Det betyder, at almindelige kunder som Gry Sandra Petersen ryger bagerst, når det kommer til at få penge ud af selskabet.

- Det synes vi i Forbrugerrådet Tænk er ærgerligt, da det er rigtig svært for en enkeltstående forbruger at gøre noget, siger Martin Bruun-Houmølle.

Annonce:

Anmeld tilgodehavender
Teis Gullitz-Wormslev oplyser, at folk med tilgodehavende i selskabet kan anmelde det til konkursboet.

- Så registrerer vi kravene, fortæller han.

- Hvordan står kunderne i forhold til at få deres penge igen?

- Det er for tidligt for os at sige så meget om.

- Der er en konkursorden, som man får udbetaling efter, hvis der er dividende (udbytte, red.) i boet. Da der er tinglyst virksomhedspant, vil panthaver stå først til betaling, hvis vi får et provenu ud af de pantsatte aktiver, afslutter kurator.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
De har fået nok af Løkke
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce: