Annonce:
Annonce:

Kontrolbesøg afslører fejl: Elsikkerhed halter hos pizzeriaer

Ved et kontrolbesøg hos 197 danske pizzeriaer og grillbarer havde kun 13 helt styr på elsikkerheden

Hos mange pizzeriaer og grillbarer har der været defekte eltavler, som øger risikoen for at få stød. (Arkivfoto) Foto: Sophia Juliane Lydolph/Ritzau Scanpix
Hos mange pizzeriaer og grillbarer har der været defekte eltavler, som øger risikoen for at få stød. (Arkivfoto) Foto: Sophia Juliane Lydolph/Ritzau Scanpix
Annonce:
Følg Samfund

Kun 13 ud af 197 pizzeriaer og grillbarer havde helt styr på elsikkerheden, da Sikkerhedsstyrelsen var på kontrolbesøg hos dem.

Det oplyser styrelsen i en pressemeddelelse.

77 steder har fået påbud om at rette op på konkrete forhold, mens 108 steder er blevet vejledt i, hvordan de kan gøre elinstallationerne lovlige.

Typiske fejl har været, at der mangler jordforbindelse til køkkenmaskiner eller andre elprodukter, forklarer kontorchef Søren Assenholt Muff fra Sikkerhedsstyrelsen.

- Beskyttelseslederen sørger for jordforbindelse og sørger for, at strømmen bliver afbrudt, hvis der er fejl i et elprodukt.

- Det er en sikkerhed mod at få alvorlige stød, hvis der er fejl på ovnen eller røremaskinen.

- Og det er ekstra vigtigt på en arbejdsplads, hvor der er flere brugere af udstyret, og hvor slid og belastning af udstyret er væsentligt større end i et privat køkken, siger han i pressemeddelelsen.

Andre typiske fejl har været elmateriel, der er slidt og defekt. Der har også været mange eksempler på eltavler, der har haft revner eller helt manglet afdækning. Mange steder var eltavlerne heller ikke mærket korrekt.

- Slidt materiel og revnede eltavler betyder i mange tilfælde, at det er muligt at få fingrene ind i strømførende dele, så der er risiko for at få stød, siger Søren Assenholt Muff fra Sikkerhedsstyrelsen.

Sikkerhedsstyrelsen har kun været forbi en andel af pizzeriaerne og grillbarerne i Danmark.

Ifølge Danmarks Statistik var der i 2020 samlet 3647 virksomheder i branchen, der foruden pizzeriaer og grillbarer tæller blandt andet isboder, pølsevogne og madboder.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Regeringen har en regnemaskine, der forudsiger alt
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: