Kontroversiel skoleleder stopper

Tre uger holdte hun: Lærerne var rasende, da Tårnby Kommune ansatte en ny skoleleder på Løjtegårdsskolen, men deres harme varede ikke længe

Lærerne på Løjtegårdsskolen var stærkt fortørnede, da Camilla Hoffmann blev konstitueret som ny skoleleder. I dag tre uger senere er deres trængsler forbi. Foto: Linda Johansen
Lærerne på Løjtegårdsskolen var stærkt fortørnede, da Camilla Hoffmann blev konstitueret som ny skoleleder. I dag tre uger senere er deres trængsler forbi. Foto: Linda Johansen

Blot tre uger tog det, inden den kontroversielle skoleleder Camilla Hoffmann sagde sit job op på den kaos-ramte Løjtegårdsskole i Tårnby Kommune.

Ekstra Bladet kunne for nogle uger siden fortælle, hvordan lærerne på skolen flygtede på tidlig pension eller til stillinger i andre kommuner. Årsag: Tårnby Kommunes strenge indførsel af de nye arbejdstidsregler for lærerne. En af de der forlod skolen var skoleleder Annette Samsøe Jensen.

Syvårige Lucia og hendes Maria Loizou Brændbjerg krydser fingre. De har nemlig hørt, at Lucias klasselærer kommer tilbage på arbejde i den kommende uge. Foto: Jakob Jørgensen Plus Syvårige Lucia: Jeg har ikke mødt min lærer endnu

Kommunen besluttede dog på et lukket møde at konstituere Camilla Hoffmann som skoleleder. Den beslutning blev ikke vel modtaget af de ansatte på Løjtegårdsskolen. Hoffman har nemlig en kontroversiel fortid.

Samfund TV: Syvårige Lucia mangler sin lærer

I 2010 fik hun hård kritik, fordi hun havde fortalt forældrene om baggrunden for, at en lærer var blevet fyret og i januar blev hun fyret som skoleleder i Næstved Kommune - årsagen var samarbejdsproblemer med lærerstaben.

Ifølge elever, forældre og lærere hersker der lige nu kaotiske tilstande på Løjtegårdsskolen, hvor mere end hver fjerde lærer siden sommerferien har kvittet jobbet eller langtidssygemeldt sig. Foto: Linda Johansen Samfund Kaos i folkeskolen: Lærerne flygter

"Som personale på Løjtegårdsskolen stiller vi os fuldstændig uforstående overfor, at en skoleleder med en sådan profil i den nuværende situation skal være med til at styrke ledelsen på Løjtegårdsskolen"

Sådan skrev de ansatte på Løjtegårdsskolen i et brev til kommunalbestyrelsen, da ansættelsen af den nye skoleleder blev meldt ud.

Men lærerne kom altså ikke til at bekymre sig om Camilla Hoffmann særligt længe.

Hun har netop meldt ud, at hun stopper som skoleleder på Løjtegårdsskolen efter blot tre uger på posten.

I Sonja Bang's hjemkommune Rudersdal flygter lærerne fra skolerne på grund af reform og nye arbejdsbetigelser. På den anden side af kommunegrænsen i Furesø flygter lærerne ikke, fordi de bliver inddraget, fortæller skolebestyrelsesformand på Syvstjerneskolen Pia Michaelsen. Samfund Danmark delt: Her hersker totalt skolekaos

"Jeg har i dag meddelt Tårnby Kommune at jeg har sagt ja til en stilling som skoleleder på Gladsaxe Skole i Gladsaxe Kommune. Det er et drømmejob for mig, som jeg glæder mig til at starte på."

"Det betyder desværre at jeg skal sige farvel til Løjtegårdsskolen, efter kort tid, hvor jeg har været glad for at være, og hvor jeg er blevet taget godt imod af alle jeg har mødt."

Sådan skriver Camilla Hoffmann på skolens hjemmeside.

Til at erstatte hende har Tårnby Kommunens økonomiudvalg skoleåret ud konstitueret Sussie Nørsø, som er skoleleder på Nordregårdskolen.

0 kommentarer
Vis kommentarer