Kontroversielt hjemmehjælpsfirma går konkurs

Det private pleje- og hjemmehjælpsfirma Tryghedsplejens konkurs berører 11 kommuner.

Det private pleje- og hjemmehjælpsfirma Tryghedsplejen, der yder hjemmehjælp i 11 kommuner, går nu konkurs, oplyser FOA i en pressemeddelelse.

Firmaet har tidligere været genstand for opmærksomhed i TV 2 programmet Operation X. Programmet afslørede sorte lønninger til ansatte og forkerte fakturaer til kommunerne.

Blandt andet havde Tryghedsplejen opkrævet penge for en borger, der var bortrejst, og en borger, der var død.

Konkursen følger lige efter konkursen i plejefirmaet Bonderosen i Nordsjælland tidligere på ugen.

Konkursen berører ældre i Assens, Odense, Ballerup, Rødovre, Albertslund, Herlev, Hvidovre, Ishøj, Køge, Lejre og Roskilde kommuner.

- Vi står desværre midt i en meget stor konkursbølge, og desværre står myndighederne mest og ser til, mens det tilsyneladende bliver ved.

- Hver gang er det de svageste ældre med behov for omsorg og pleje, der bliver tabere, siger forbundsformand for FOA Dennis Kristensen.

I foråret var den største private operatør af hjemmepleje, Kærkommen, der gik neden om og hjem.

Dennis Kristensen mener, at der skal stilles større krav til de private aktører:

- Der mangler tilsyn, og der mangler helt konkrete og præcise krav til de private aktører. Ellers bliver dette her bare ved. Vi ser også til stadighed, at især mindre firmaer gerne vil omgå regler og overenskomster for at få en del af markedet.

- Det får de desværre også lov til i flere kommuner, og det presser i høj grad også de lødige firmaer, som ellers lever op til bestemmelser og overenskomster, siger Dennis Kristensen.

Han oplyser, at Dansk Industri også mener, der er et problem og har inviteret til rundbordssamtale sidst på måneden for at finde løsninger på problemet.

46 kommentarer
Vis kommentarer