Kopi-krigen: Netto genoptager IKKE salget

Netto vil ikke genoptage salget af kopi-anklagede vindhætter

Kenneth Tram mener, at Kenneth Plummer har stjålet idéen til vindhætten. Foto: Stine Tidsvilde
Kenneth Tram mener, at Kenneth Plummer har stjålet idéen til vindhætten. Foto: Stine Tidsvilde
Følg Samfund

Discountkæden Netto, som i weekeden midlertidigt valgte at stoppe salget af en bestemt type vindhætte til smartphone-headsets, genoptager ikke salget. Det siger Nettos marketingschef, Martin Hasgard Olesen til Ekstra Bladet.

- Som vi forstår det på baggrund af omtale i flere medier, er de to parter, altså Phoamy og Ronald A/S, nu nået til en fælles forståelse af, at Ronald A/S’ produkt ikke er en kopi af Phoamy’s produkt. Dette er vi enige i, lyder det i en mail til Ekstra Bladet.

- Undervejs har vi haft en god dialog med Kenneth Tram, og selv om der ikke er tale om en kopi af hans produkt, har vi aftalt med Kenneth Tram, at vi ikke genoptager salget. Det er ikke lige så afgørende for Netto at sælge denne vindhætte, som det er for Kenneth Trams iværksættervirksomhed.

Sagen kort

Søndag 11. juni anklager iværksætteren Kenneth Tram fra firmaet Phoamy Kenneth Plummer og hans firma Roland A/S for at have kopieret en såkaldt vindhætte til mobiltelefoner, som Phoamy har solgt siden slutningen af 2015.

Det sker i et Facebook-opslag, der senere går viralt. Her påstår Tram, at Plummer har tyvstjålet idéen til vindhætten, efter at de to herrer sad til møde sammen i februar 2017.

Plummer afviser kategorisk og fremviser overfor Ekstra Bladet to ordrebekræftelser på vindhætten fra sommeren 2016. Det skal bevise, at han ikke stjal ideen.

Plummer truer nu Kenneth Tram med en stævning, hvis ikke han trækker sit Facebook-opslag tilbage og kommer med et dementi.

Roland A/S er kendt for at have mange kopi-sager. Ifølge TV2 har der mindst været otte andre lignende sager.

Håber på 'mindelig løsning'
Efter Kenneth Trams Facebook-opslag gik viralt, var Netto hurtig til at reagere.

- Fra Nettos side vurderede vi fra begyndelsen, at det var mest rigtigt at stoppe salget af Ronald’s vindhætte, mens sagen blev undersøgt, idet vi tager anklager om salg af kopivarer særdeles alvorligt, fortæller Martin Hasgard Olesen, som nu håber på, at de to parter kan lande en god aftale.

- Vi håber naturligvis, at Phoamy og Ronald A/S tilsvarende finder en mindelig løsning af deres uoverensstemmelse, som begge parter er tilfredse med.

Kenneth Plummer er tidligere generaldirektør i DR. Foto: Sebastian Buur Gunvald
Kenneth Plummer er tidligere generaldirektør i DR. Foto: Sebastian Buur Gunvald

Ordre i juli 2016
Kenneth Plummer har overfor Ekstra Bladet fremvist dokumentation for, at hans vindhætter er blevet solgt, før det omtalte møde mellem ham og Kenneth Tram i 2017. Netto har ligeledes undersøgt, hvornår de bestilte Plummers vindhætter første gang.

- Fra Nettos side har vi undersøgt, hvornår vi lagde ordren på det pågældende produkt hos Ronald A/S. Dette skete i juli 2016, som Kenneth Plummer også tidligere har udtalt. I og med at der er en fælles forståelse af, at der ikke med Ronald A/S’ produkt er tale om en kopi af Phoamy’s produkt, har det ikke givet anledning til yderligere eller mere vidtrækkende undersøgelser hos os, lyder det fra Nettos marketingschef.

 

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Kom nu ud af busken, Dyrby