Kræftpatienter i Hovedstaden venter for længe på operation

Hver anden patient med brystkræft venter for længe på operation i Region Hovedstaden, viser opgørelse

Arkivfoto: Polfoto
Arkivfoto: Polfoto

De politisk vedtagne kræftpakker skal sikre, at patienter bliver opereret i tide.

Men i Region Hovedstaden har man overordentligt svært ved at leve op til behandlingsfristerne. Det viser en ny opgørelse fra Sundhedsdatastyrelsen for fjerde kvartal i 2016 ifølge Kræftens Bekæmpelse.

Tallene afslører en bekymrende udvikling ifølge Kræftens Bekæmpelses direktør, Leif Vestergaard Pedersen.

- Hver anden brystkræftpatient i Region Hovedstaden venter for længe på operation. Det samme gør hver fjerde lungekræftpatient. Det er ikke godt nok, når vi ved, hvor vigtigt det er for kræftpatienter at komme hurtigt i behandling, siger han i en pressemeddelelse.

Samtidig kritiserer direktøren selve registreringen af kræftpakkeforløb for at være så mangelfuld, at det for de fleste patienters vedkommende slet ikke er muligt at se i Sundhedsdatastyrelsens opgørelse, om de har fået deres behandling til tiden.

Mens tallene for registrerede kræftforløb er nogenlunde ensartede fra kvartal til kvartal i de øvrige regioner, er antallet faldet drastisk i Region Hovedstaden.

Her blev der blot registreret 599 kræftpakkeforløb i fjerde kvartal 2016, hvilket er under halvdelen af, hvad der var registreret på samme tidspunkt året før.

- Det er jo ikke, fordi der er langt færre kræftpatienter, men fordi regionen har problemer med at registrere dem. Det betyder, at vi faktisk slet ikke kan bedømme, hvordan det går mange af patienterne, og det er et stort problem.

- Region Hovedstaden bliver nødt til at lægge en plan, så kræftpatienterne kommer i behandling til tiden, og vi samtidig kan følge deres forløb, siger Leif Vestergaard Pedersen.

Samlet set var det 81 procent af patienterne i kræftpakkeforløb i Region Hovedstaden, der kom i behandling til tiden i fjerde kvartal 2016.

Men det tal bygger som nævnt på kun 599 registrerede kræftpakkeforløb.

Regionerne har en målsætning om, at 90 procent af kræftpatienterne skal i behandling inden for de fastsatte tidsfrister i kræftpakkerne.

2 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere