Annonce:
Annonce:

Kræftramte danskere stryger tilbage på arbejdsmarkedet

72 procent af kræftramte mellem 30 og 60 år er tilbage i arbejde efter fire år

Annonce:
Følg Samfund

Et stort antal af kræftramte danskere kommer hurtigt tilbage på arbejdsmarkedet på trods af deres kræftdiagnose.

Det konkluderer en ny stor undersøgelse fra Rockwool Fondens Forskningsenhed, skriver Berlingske.

Undersøgelsen er baseret på stort set samtlige danskere mellem 30 og 60 år - omkring 15.000 personer - der i årene 2000-2005 fik en kræftdiagnose - og som overlevede sygdommen i mindst fem år.

Fire år efter at have fået kræftdiagnosen er andelen, der er i arbejde, kun faldet med syv procentpoint på grund af diagnosen.

72 procent af dem var tilbage på arbejdsmarkedsmarkedet efter endt sygdomsforløb, mens tallet for raske danskere i samme alder lød på 79 procent.

Undersøgelsen er en glædelig og overraskende nyhed, lyder det fra seniorforsker Eskil Heinesen, der står bag undersøgelsen for Rockwool Fondens Forskningsenhed.

- Det er en god nyhed. Kræft er en alvorlig sygdom, som svækker arbejdsevnen for mange af dem, der rammes, siger Eskil Heinesen til Berlingske.

Ifølge avisen tyder undersøgelsen også, at det trods alt er sværere at vende tilbage til arbejdsmarkedet for personer, der før sygdommen havde et arbejde med høje fysiske krav.

- En væsentlig årsag er formentlig typen af job. Manuelle job vil være sværere at komme tilbage til, fordi den reducerede arbejdsevne rammer grupper, som har brug for en vis fysisk styrke i jobbet, siger Eskil Heinesen til Berlingske.

Hos Kræftens Bekæmpelse er afdelingschefen for patientstøtte, Laila Walther, meget tilfreds med undersøgelsens resultater.

- Det er meget, meget positivt. Der er et meget stort ønske hos kræftramte om at komme tilbage på arbejde. At kunne begynde på arbejde er en sejr for én, der har haft kræft, siger hun til avisen.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Man skal ikke lade sig narre af Løkke
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: