Annonce:
Annonce:

Kræftramte i job er overraskelse for Kræftens Bekæmpelse

Ny undersøgelse fra Rockwool Fonden viser, at de mange kræftramte kommer tilbage i arbejde. Det bringer glæde

Annonce:
Følg Samfund

En ny, stor undersøgelse fra Rockwool Fonden viser, at det står ganske godt til med at få kræftramte tilbage på arbejdsmarkedet, skriver Berlingske. Det er en glædelige overraskelse for Kræftens Bekæmpelse.

Rockwool Fondens undersøgelse dækker omkring 15.000 danskere mellem 30 og 60 år, der fik en kræftdiagnose imellem 2000 og 2005, og overlevede sygdommen.

Undersøgelsen viser, at 72 procent af deltagerne var i job fire år efter deres kræftdiagnose. Det er kun marginalt minde end de 79 procent raske danskere, Rockwool Fonden også fulgte.

- Det er en rigtig god nyhed, og det er også overraskende. Der har været mange forestillinger om, at det kan være svært at komme tilbage efter en kræftsygdom.

- Dette her viser, at det om ikke er alle, så er en meget stor procentdel, der kommer tilbage. Det er vi rigtigt glade for, siger afdelingschef for Patientstøtte hos Kræftens Bekæmpelse Laila Walther.

Hun fortæller, at det ikke er en selvfølge, at kræftramte smertefrit kan glide tilbage på arbejdsmarkedet.

- Kræftpatienter kan godt have udfordringer med at vende tilbage til arbejdsmarkedet. De kan have både fysiske gener, men også psykiske. Der kan være træthed og smerter.

- Men det ser ud til, at der er et stort ønske om at komme tilbage på arbejdsmarkedet. Samtidigt ser det ud til, at arbejdsgiverne er gode til at indrette sig til, at får kræftpatienter tilbage, siger Laila Walther.

Hun understreger, at tallene fra undersøgelsen også viser, at der er en stor forskel på, om de kræftramte har haft en fast tilknytning til arbejdsmarkedet før deres sygdom.

Derfor opfordrer Kræftens Bekæmpelse kommunerne til at fokusere endnu mere på at hjælpe ressourcesvage kræftramte yderligere med støtte og revalidering.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:

Mest læste lige nu

Politikerne taler og taler, mens sundhedsvæsenet er tæt på sammenbrud
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: