Kræftsyg dreng kæmpede for at nå at møde sin lillesøster: Nu er han død

- Lægerne sagde, at han ville dø, før Millie blev født. Men det gjorde han ikke. Han kæmpede, og på vej til hospitalet sagde han, at vi skulle kalde hende Millie

Bailey Cooper er her fotograferet sammen med sin lillebror Riley og lillesøster Millie, kort tid inden han døde. Foto: SWNS.
Bailey Cooper er her fotograferet sammen med sin lillebror Riley og lillesøster Millie, kort tid inden han døde. Foto: SWNS.

I sommeren 2016 begyndte Bailey Cooper fra Storbritannien at få det dårligt.

Han blev undersøgt af læger, som i første omgang mente, at han havde en infektion i brystet. Han fik derfor medicin i håb om, at det kunne få smerterne til at forsvinde.

Men det blev kun værre.

Han havde nu store mavesmerter, og blodprøver viste, at han var ramt af Non-Hodgkins lymfom, som er en sjælden form for kræft i kroppens lymfeknuder. På det tidspunkt var Bailey Coopers kræftsygdom allerede i stadie tre.

Det skriver det lokale medie Bristol Post.

Bailey Cooper startede i kemoterapi, og i februar 2017 vurderede lægerne, at kræften var væk.

Han skulle til undersøgelser hver tredje måned, men allerede i påsken samme år fik familien at vide, at kræften var kommet tilbage. Han fik igen kemoterapi, men i august måned havde kræften spredt sig til hans bryst, lunger, lever og mave. Der var derfor ikke mere, lægerne kunne gøre.

- Hun (lægen, red.) fortalte os, at der ikke var særlig lang tid tilbage - det var dage eller uger. Vi gik ind i det rum, han var i. Bailey var kun ni år, men vi var meget åbne over for ham. Vi sagde det lige ud. Han brød sammen og sagde, at han ikke havde lyst til at tage af sted alene, fortæller Bailey Coopers far Lee Cooper til Bristol Post.

Bailey Cooper vidste, at han skulle dø, men det var vigtigt for ham, at han selv fik lov til at deltage i planlægningen af sin begravelse og bestemme, at alle gæster skulle være iklædt superhelte-kostumer.

Ville møde lillesøster
Hans mor Rachel Cooper var på det tidspunkt højgravid, og det var hans største ønske, at han nåede at møde sin lillesøster, inden han døde.

- Vi troede ikke, at han kunne klare det i så lang tid, men han var fast besluttet på at møde Millie. Millie blev født i slutningen af november. Han krammede hende og gjorde alt, end storebror ville gøre - skiftede hende, badede hende og sang for hende. Men uge for uge fik han det meget værre. Han lå meget på sofaen og sov og nogle gange i sengen, uden at han reagerede. Det var meget svært, fortæller hun til avisen og uddyber:

- Lægerne sagde, at han ville dø, før Millie blev født. Men det gjorde han ikke. Han kæmpede, og på vej til hospitalet sagde han, at vi skulle kalde hende Millie.

I midten af december fik han det så dårligt, at han blev kørt med en ambulance til et hospice. Ifølge forældrene var han afklaret med, at han skulle dø og sagde ifølge dem: 'Jeg vil gerne blive, men det er tid til, at jeg skal væk herfra for at være hendes skytsengel'.

Juleaftensdag var de alle samlet ved hans seng, hvor han tog sit sidste åndedræt. Inden han døde, havde han beordret forældrene til, at de kun måtte græde i 20 minutter, da de bagefter skulle tage sig af lillebroren Riley og lillesøsteren Millie.