Kræftsyg elev fik dødsdom og holdt rørende tale

Blot en uge før sidste skoledag, blev Jake Bailey ramt af en aggressiv form for kræft

Se en optagelse af den rørende tale her. (Video: Christchurch Boys' High School)

Kun en uge før sidste skoledag på Christchurch Boys' High School, New Zealand, fik 18-årige Jake Bailey at vide, at han lider af en aggressiv form for lymfekræft. Skoleeleven er elevrådsformand og skulle holde en stor afslutningstale for elevere og lærere på skolen.

Det skriver Sidney Morning Herald.

Han havde fået at vide af lægerne, at han kun havde få uger tilbage at leve i. Derfor var det de færreste, der regnede med, at elevrådsformanden ville være i stand til at deltage i afslutningscermonien.

By holdt rørende jule-gestus for kræftsyge Evan

Men alligevel ankom han til skolen i kørestol og var klar til at holde afslutningstalen. Se et klip fra talen over artiklen.

- Høj moral handler om at tage et bevist valg om at være en person, som ikke giver op, når det ville være let at gøre det. Ingen af os kommer fra livet i live, så vær galant, vær stor, vær nådig og vær taknemmelig for de muligheder, du har, sagde elevrådsformanden i sin tale.

- Glem de langsigtede drømme. Lad os hellere være dedikerede i jagten på de kortsigtede mål, fortsatte han.

Klapsalver og dans
Medeleverne og lærerne rejste sig, da talen var ved at nå sin ende. Jake Bailey fik en stående applaus, og de fremmødte dansede en spontan 'haka', som er en traditionel dans på New Zealand.

Hans Pilgaard: - Jeg fik masser af støtte under kræftsygdommen

- Det var stort, at Jake holdt talen i stedet for mig. Jeg ved, hvor syg han er, og jeg blev forbløffet over styrken i det, han sagde. Han er stærk, og der er bare en gnist omkring ham. Han er bundsolid, med x-factor, siger Nic Hill, der er rektor på skolen, til det australske medie.

Han fortæller videre, at 1350 elever på skolen er berørte af Jake Baileys stærke adfærd.