Kræftsyg teenager vågner fra koma for at give familien sidste hjerteskærende besked

17-årige Jay vågnede kortvarigt for at sige noget til sine forældre, inden han igen mistede sin bevidsthed og døde et par uger senere

Jay Oxley døde 9. januar. Men han nåede at være vågen fra koma juledag, og fik taget en smuk afsked med sin familie. Foto: Facebook/Jays Journey
Jay Oxley døde 9. januar. Men han nåede at være vågen fra koma juledag, og fik taget en smuk afsked med sin familie. Foto: Facebook/Jays Journey

I januar 2016 blev Jay Oxley diagnosticeret med en aggressiv lymfekræft.

Efter over et halvt år i kemoterapi fik den dengang 16 år gamle dreng i juli foretaget en vellykket knoglemarvstransplantation, men hans helbred blev pludselig drastisk forværret, da han igen blev indlagt for at få fjernet galdesten. Her opdagede lægerne en virus i hans lunger, som var forårsaget af knoglemarvstransplantationen. 11. december blev han lagt i kunstig koma i et forsøg på at fremskynde en bedring. Det skriver Notthingham Post.

20. december blev Jay Oxley vækket fra sin koma, så han kunne fejre jul med sin familie – mor og far, Clair og Ben, og hans to søskende, Harvey og Ella. Men tidligt om morgenen juledag fik den britiske teenager det dårligt, og blev lagt i koma igen.

- Jeg tror, han pressede sig selv for at nå helt til juledag. Det sidste, han sagde til os, var ’glædelig jul, jeg elsker jer alle så højt’, fortæller Claire Oxley til det lokale medie. Sammen med resten af familien sad hun ved Jay Oxleys side indtil 9. januar, hvor han til sidst sov ind.

- Fra den dag, hvor vi fandt ud af, at han havde kræft, har han kæmpet hårdere, end nogen person burde gøre i et helt liv.

- At sige, vi er stolte, ville være en underdrivelse. Han har et hjerte som en løve, og han gav aldrig op. Han var en drømmer, og det elskede vi ved ham. Hvad er livet uden en drøm, selv hvis de ikke går i opfyldelse, siger drengens forældre i en hyldest til deres afdøde søn.

25-årige Nardya Miller har kun en uge tilbage at leve i. Nu deler hun en stærk opfordring i en sidste hjerteskærende besked.

21 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere