Kræftsyge Magnus ramt af SAS-strejke: Kan ikke få sin livreddende behandling

Familien er i krise, efter at SAS-strejken har forhindret otte-årige Magnus Andersen Eid i at komme i behandling på klinikken i Malaga

Magnus ses her sammen med sin storebror og lillesøster. (Foto: Privat).
Magnus ses her sammen med sin storebror og lillesøster. (Foto: Privat).

Ikke bare danskere på vej på skiferie er ramt af strejken hos kabinepersonalet i SAS. Også den otte-årige Magnus Andersen Eid, der er diagnosticeret med en aggressiv hjernetumor, er blevet forhindret i at komme til Malaga, hvor han skal have sin livreddende behandling.

- Familien er i dyb krise, fortæller Valentina Crast, der udtaler sig på familiens vegne. De arbejder selv på højtryk for at finde andre muligheder, der kan få Magnus Andersen Eid til Malaga og kan derfor ikke overskue selv at tale med pressen.

Valentina Crast fortæller, at familien har fuld forståelse for, at kabinepersonalet i SAS strejker, men at de ville ønske, at det ikke var lige i disse dage.

- Hvis bare de kunne have ventet til fredag, siger Valentina Crast.

Ifølge Valentina Crast ringede familien ind til SAS for at høre, om de kunne være sikre på, at flyet lettede, hvis de bestilte billetterne. Men svaret fra damen i telefonen var i ifølge Valentina Crast, at der var strejke.

Se også: Rørende indsamling: Massiv støtte til kræftramte Magnus

Klinik: Vi er klar
I går aftes fik familien besked fra klinikken i Malaga om, at de nu er klar til at tage imod ham, og i dag har de fået godkendelse til at tage af sted fra Rigshospitalet. De venter derfor blot på at komme med flyet, men det er der lange udsigter til, mens strejken stadig står på.

Magnus Andersen Eid har på grund af sin tilstand nemlig brug for at flyve på minimum business class, da han skal ligge ned og tilses af læger under hele flyveturen. Og ifølge Valentina Crast er det kun SAS, der har business class-billetter til Magnus Andersen Eid og hele lægefølget, der senest skulle af sted i morgen tidlig.

Derfor er familien begyndt at kigge på muligheden for at flyve med privatfly eller ambulancefly. De skal nok finde en måde at komme til Malaga på, forsikrer Valentina Crast.

Se også: Strejkende SAS-ansatte ignorerer Arbejdsrettens frist

Skaffede 900.000 kroner
Otte-årige Magnus Andersen Eid blev kendt, da familien i februar oprettede en indsamling, så den otte-årige dreng kunne få en alternativ behandling på en klinik i Houston i USA, hvor man har gode erfaringer med at behandle den type kræft, som han lider af. Behandlingen koster 900.000 kroner.

På under en uge fik familien indsamlet alle pengene, og efter en snak med klinikken i Houston, der i stedet anbefalede familien at tage til Malaga, hvor de tilbyder den samme behandling, var de nu klar til at tage afsted.

Ifølge Valentina Crast er forældrene til Magnus Andersen Eid i gang med at gøre sig klar til, så de kan rejse, så snart flyene igen letter, samtidig med at de holder tæt kontakt til Rigshospitalet.

- Vi skal bare afsted, siger Valentina Crast.

Magnus Andersen Eid lider af kræfttypen Astrocytoma Anaplasticum grad 3, som er en aggressiv og ondartet tumor i hjernen. I Danmark har man kun kunne tilbyde livsforlængende behandling i form af stråling og gav ham 2-12 måneder at leve i. Familien håber derfor, at klinikken i Malaga kan redde Magnus Andersen Eids liv.

1 af 2 
2 af 2 Magnus ses her sammen med sin storebror og lillesøster. (Foto: Privat).
65 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere