Annonce:
Annonce:

Kraftig El Niño rammer op mod 50 millioner mennesker

Vejrfænomenet medfører længere tørkeperioder og uberegnelig kulde i troperne, advarer rapport

Annonce:
Følg Samfund

Op mod 50 millioner mennesker vil i begyndelsen af 2016 blive ramt af sult, sygdom og fattigdom på grund af vejrfænomenet El Niño, oplyser nødhjælpsorganisationen Oxfam i en ny rapport, der tager bestik af det tilbagevendende vejrfænomen.

El Niño, der primært rammer landene i Stillehavsområdet, har været usædvanlig kraftig i år og medfører blandt andet længere tørkeperioder, kraftigere nedbør og uberegnelig kulde.

- Dette er en krise på globalt niveau. Denne sæsons El Niño er en af de kraftigste, som er målt, og det betyder, at der vil komme mere ekstremt vejr, som truer folks liv, madsikkerhed og boliger, står der i rapporten.

Ifølge FN er det den kraftigste El Niño i 15 år. Fænomenet opstår, når overfladevandet i dele af Stillehavet bliver unormalt varmt.

Områderne, der bliver ramt, ventes at være lige fra Papua Ny Guinea i Østen over Etiopien og Malawi i Afrika til Haiti og Honduras i Mellemamerika.

- Papua Ny Guinea er kraftigt ramt - særligt i højlandet, hvor der er udbredt tørke og frost, som går ud over afgrøder og husdyr. Tørken har også påvirket Vanuatu, Fiji, Salomonøerne, Samoa og Tonga, konkluderer rapporten.

Omkring tre millioner mennesker i Papua Ny Guinea ventes at blive ramt, mens hele otte millioner i Etiopien lider under tørke.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Gå nu hjem, Thorkild
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: