Krigshelt sendt i fængsel: Gemte pistol fra Falklandskrigen

Beholdt minde om 22 dræbte venner:  65-årig SAS-helt skal femten måneder bag tremmer, selv om hans militære papirer er eksemplariske

ARKIVFOTO: JOHN W JOCKEL/REX
ARKIVFOTO: JOHN W JOCKEL/REX

En tidligere elite-soldat og krigs-helt fra Falklandskrigen mellem Storbritanien og Argentina i 1982 er blevet sendt femten måneder bag tremmer af en engelsk domstol.

Den nu 65-årige tidligere soldat i elite-enheden SAS, Albert Patterson, er blevet dømt for at have beholdt en ni millimeter pistol som et minde om krigen.

Han tog pistolen fra en argentinsk officer.

- Jeg beholdt pistolen som et minde om de 22 venner, som blev dræbt i krigen, forklarede Albert Patterson.

Arkivfoto: AP/Tom Smith
Arkivfoto: AP/Tom Smith
 

Flere britiske medier har beskrevet sagen, som har rejst en vis debat om rimeligheden af at spærre en gammel veteran inde.

Fundet ved et tilfælde
Pistolen blev fundet ved et tilfælde, da politiet efterforskede et indbrud i den tidligere faldskærm-jægers hjem. Der blev også fundet ammunition og nogle enkelte andre våben.

Dommer Christopher Plunkett beklagede inddirekte, at han var nødt til at sende krigs-helten i fængsel. Før domsafsigelsen sagde dommeren, at han havde haft det store privilegium at se Pattersons militære papirer.

Han sagde også, at lovgivningen var helt klar og derfor havde han ikke noget valg.

- I de forkerte hænder kunne våbnet være med til at dræbe en betjent. Det er den slags betænkeligheder regeringen har haft, sagde dommer Christopher Plunkett.

Har forsvaret vort land
Forsvarer Scott Coughtrie gjorde hvad han kunne for at redde sin klient fra fængsel-straffen.

- Min klient har brugt en stor del af sin tid på at forsvare dette land og vores værdier. Disse våben er aldrig blevet ladet eller brugt i Storbritanien. De har heller aldrig været ude i offentligheden.

ARKIVFOTO: CAMERA PRESS/IWM/ All Over Press
ARKIVFOTO: CAMERA PRESS/IWM/ All Over Press
 

Den tidligere øverstkommanderende for de britiske tropper i Afghanistan, oberst Richard Kemp, kritiserer offentligt den stærkt debaterede dom.

- Det her er endnu et eksempel på, at vores soldater bliver retsforfulgt af en regering og et retssystem, der er besat af politisk korrekthed. En SAS helt, som risikerede sit liv for at forsvare sit land, skal ikke behandles som en narko-handler, lyder svadaen fra obersten.

Tidligere SAS-soldat Phil Campion betegner hele sagen som en farce.

- Manden har jo en eksemplarisk karriere i militæret, fastslår han.

ARKIVFOTO: CAMERA PRESS/IWM/ All Over Press
ARKIVFOTO: CAMERA PRESS/IWM/ All Over Press

 

VAR DET RIMELIGT, AT KRIGS-VETERANEN BLEV DØMT. ELLER BURDE DER VÆRE TAGET HENSYN TIL HANS FORTID? DELTAG I DEBATTEN.

 

108 kommentarer
Vis kommentarer