Krisemøde i statsministeriet

Oppositionsleder Mette Frederiksen efterlyser politisk ansvar

Mette Frederiksen. (Foto: Mads Nissen)
Mette Frederiksen. (Foto: Mads Nissen)

En skarp Mette Frederiksen (S) mødte torsdag formiddag op foran Statsministeriet for at drøfte den aktuelle flygtningesituation med de andre partiledere.

Her bemærkede den socialdemokratiske formand, at det ligner, at politiet står alene med de store beslutninger, efter at der i morges blev givet frit lejde fra Rigspolitiets side til de mange flygtende syrere.

Hør Mette Frederiksens skarpe udtalelser her. (Video: Janus Østergaard)

- Det er en alvorlig situation, vi er i. Mange hundrede personer har brug for vores hjælp. Nu ser det ud til, at der er givet en form for frit lejde. Og det tyder på, at det er politiet, der lige nu har ansvaret for, hvordan tingene fungerer ved den danske grænse. Og jeg tror, det er vigtigt, at man påtager sig et politisk ansvar i den her situation, sagde Mette Frederiksen.

SF savner Løkke-plan: Det ser kaotisk og rodet ud

Frederiksen påpegede, at det aldrig må være op til politiet alene - som de skrev i deres pressemeddelelse - at sætte dansk lovgivning ud af kraft:

- Jeg synes, det er afgørende, at hvis der er tider, hvor dansk lovgivning ikke skal overholdes, så er det et politisk ansvar. Det kan aldrig være op til politiet alene. Og det er helt klart, at når der kommer børnefamilier til den danske grænse på flugt, så skal de ikke lægges i håndjern og frihedsberøves, lød det fra partilederen.

- Det afgørende lige nu er, at den danske regering har det overordnede ansvar. Og det er spørsgmålet, om man får løftet det godt nok lige nu.

Også Johanne-Schmidt Nielsen var i dag ude at kommentere situationen. (Video: Janus Østergaard)