Opdatering 20.21: De svenske myndigheder oplyser nu, at patienternes prøveresultater er negative. Ebola-alarmen er dermed afblæst og karantænen ophævet
En patient på et hospital i Enköping mistænkes for at være smittet med den frygtede ebola-virus.
Mistanken forstærkes af, at patienten for tre uger siden har været på en rejse i blandt andre det afrikanske land Burundi, som ligger tæt på de områder, hvor virusen tidligere har været i udbrud. Der er dog ingen meldinger om smitte i Burundi i øjeblikket.
De øvrige patienter i skadestuen må ikke forlade bygningen, ligesom personalet er i isolation for at mindske risikoen for spredning.
Fanget i bygningen
Stig Norling på 73 år var i skadestuen, da den blev lukket ned, og han har nu fået at vide, at han ikke må forlade bygningen.
- Ingen kommer ud eller ind. Ingen patienter må gå hjem.
- Jeg fik det at vide gennem medierne. Jeg lå og sov i gangen, og så fik jeg det at vide. Det var kaotisk her, så jeg spurgte, hvad der foregik, siger han til svenske Aftonbladet.
Det vides endnu ikke, hvornår patienterne for lov at forlade hospitalet, men der forventes at komme svar på prøverne i aften, så man ved, om der er tale om den farlige ebola-virus.
Både personalet på hospitalet og i ambulancen er også i isolation, og der er tale om 'langt over ti' personer, siger overlæge Mikael Köhler til Uppsala Nya Tidning.
Samtidig har det formodede ebola-udbrud onsdag ført til, at de lokale svenske sundhedsmyndigheder havde krisemøde om situationen.
Afventer svar
Patienten frygtes smittet med ebola, fordi han udviste symptomer på virusen i døgnet op til, at han blev syg. Disse symptomer involverer blandt andet blodig opkast og blodig afføring.
Han er nu blevet fragtet til infektionsklinikken på universitetshospitalet i Uppsala, hvor han er i isolation. Overlæge Mikael Köhler fortæller dog til Uppsala Nya Tidning, at patienten har fået det en smule bedre, og at den blodige opkast er ved at aftage.
Region Uppsala skriver i en pressemeddelelse, at det ikke er bekræftet, at patienten er smittet med ebola, men at de håndterer sagen, som om det er ebola, indtil de får svar på prøverne.