Kristen Touborg dræbt i trafikulykke i juni: Først nu er han blevet bisat

Tidligere folketingsmedlem Kristen Touborg blev mandag eftermiddag bisat i en stuvende fuld Lemvig Valgmeninghedskirke

Kristen
Kristen

Tidligere folketingsmedlem Kristen Touborg blev 29. juni dræbt i en trafikulykke på Herningsvej i Holstebro, men først mandag blev han bisat.

Det skete i Lemvig Valgmenighedskirke mandag eftermiddag, hvor alle 400 pladser i kirken kom i brug.

Familien havde valgt at udskyde bisættelsen, så Kristen Touborgs hustru, Anna Marie Touborg, også kunne deltage. Hun blev hårdt kvæstet i ulykken, og det har taget tid for hende at overvinde disse kvæstelser.

Det skriver Dagbladet Holstebro-Struer.

Tidligere folketingsmedlem Kristen Touborg dræbt i ulykke

Anna Marie Touborg ankom 10 minutter før bisættelsen i kørestol. Hun blev hjulpet ind i kirken af datteren Mette Touborg, der er tidligere SF-borgmester i Lejre Kommune. Anna Marie Touborg sad ved siden af sin mands kiste og med sine tre børn Thomas, Karen og Mette på de nærmeste pladser, skriver Dagbladet Holstebro-Struer.

Kristen Touborg sad i folketinget i perioden mellem 1994 og 2011 og havde en stor berøringsflade. Det kunne ses i kirken, hvor blandt andet tidligere formand for folketinget Christian Mejdahl (V) var til stede

SF-formand om trafikdræbt politiker: Kristen var først og fremmest min ven

Det samme var også SF-formand Pia Olsen Dyhr, som var med til at bære kisten ud af kirken. Villy Søvndal, Holger K. Nielsen, Margrethe Auken og Steen Gade var også SF'ere, som havde valgt at deltage i kirken.

Fra andre partier i folketinget deltog Henrik Dam Kristensen (S), Thomas Danielsen (V) samt den tidligere DF'er Christian B. Hansen.

Den landmandsuddannede Kristen Touborg Jensen var opstillet i Ringkøbing Amtskreds. Touborg var medlem af SF's hovedbestyrelse fra 1990 og af SF's Forretningsudvalg 1992-94.

Havde plan om mere politik
Selv om Kristen Touborg var stoppet som folketingspolitiker, var han slet ikke færdig i politik. I marts blev han interviewet af Folkebladet Lemvig, og her annoncerede han, at han var SF's nye spidskandidat til byrådsvalget til november.

Han fortalte i interviewet, at han sådan set godt kunne være stillet op i 2013.

- Men da var ikke et tema for mig. Da havde vi tre dygtige byrådsmedlemmer, som alle genopstillede. Uden at være selvhævdende var sandsynligheden stor for, at jeg som tidligere folketingsmedlem ville skubbe en af dem ud ved valget. Og det ønskede jeg ikke. Nu er situationen en anden, og så stiller jeg op, sagde Kristen Touborg til Folkebladet Lemvig.

Kristen Touborg sad i mange år i Lemvig Byråd, og der var også en stor mængde lokale politikere repræsenteret i kirken, skriver Dagbladet Holstebro-Struer.

Under bisættelsen var der flere, der holdt tale. Blandt andre Kristen Touborgs datter, Mette, som læste et brev fra Anna Marie Touborg  til sin mand.

Kristen Touborg bliver stedt til hvile på Gudum Kirkegård.