Annonce:
Annonce:

Kristne grupper i Italien vil flyve flygtninge til EU

Protestantiske kirkesamfund i andre europæiske lande ønsker at flyve flygtninge til Europa.

Annonce:
Følg Samfund

Flere kristne grupper i Italien siger, at de vil flyve flygtninge og migranter til Europa for at spare dem for den farlige rejse over havet, skriver det tyske nyhedsbureau dpa.

Både katolske og protestantiske grupper siger, at de vil deltage i aktionen.

- Med vores program gør vi endelig noget ved de såkaldte dødsrejser over Middelhavet, siger Marco Impagliazzo, som leder den katolske organisation Comunità di Sant'Egido.

Gruppen vil sammen med Italiens føderation for protestantiske kirkesamfund, FCEI, åbne kontorer i Marokko og Libanon, hvor flygtninge kan få udstedt visum på et humanitært grundlag.

Det er planen, at de første asylansøgere skal flyves til Italien i slutningen af januar, siger præsten Eugenio Bernardino.

De visum, der udstedes, gælder ikke for andre EU-lande.

Flygtningene vil få dækket rejseudgifterne, få tilbud om indkvartering og hjælp til at søge asyl. De skal også have sprogundervisning, deres børn skal sendes i skole, og de voksne skal læres op til arbejdsmarkedet, hedder det.

Italiens regering vil ikke bidrage økonomisk, men den har lovet at udstede de nødvendige visum, som kan sikre, at programmet kan fungere.

Ifølge FCEI ønsker protestantiske kirkesamfund i andre europæiske lande at begynde lignende programmer. Initiativerne er også ment som en model for, hvordan EU kan håndtere flygtningekrisen og hindre de mange forlis i Middelhavet.

Ud af de godt 924.000 personer, som er kommet til Europa i år via søvejen, er op mod 3700 personer (0,4 procent) druknet, viser tal fra Den internationale migrantorganisation, IOM.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Det er uforståeligt, at Pytlick er hoppet på den saudiske sportswashing-vogn

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: