Kritiserer energi-boss' ansættelse af datter: 'Tosset, idiotisk og fjumret'

Tavs om datterens ansættelse i milliard-selskab:  - Jeg vil ikke bare holde min kæft, når de kvajer sig på denne måde. Det her er jo helt galt, lyder det fra repræsentantskabs-medlem

Ved du noget? Mail til 1224@eb.dk eller sms/mms 1224 (alm. takst)

Tosset. Idiotisk. Fjumret.

Repræsentantskabs-medlem i SE, Mogens Elmvang, lægger ikke fingrene imellem, når han skal beskrive den vestjyske energi-boss Niels Duedahls ansættelse af sin egen datter i energi- og teleselskabet SE med hovedsæde i Esbjerg.

Niels Duedahls 25-årige datter blev sidste år ansat som manager indenfor it-sikkerhed i den forbruger-ejede milliard-koncern.

Det har udløst en voksende kritik - ikke mod datteren - men mod den øverste ledelse i SE: Niels Duedahl og formanden Jens Bahne Jørgensen.

- Det her er nepotisme. Hvis Niels Duedahl var ansat i sin egen virksomhed, så kan han gøre som han vil. Men SE er et forbruger-ejet selskab, hvor nepotisme ikke hører hjemme.  Det hører ganske enkelt til almindelig og god ledelses-stil, at man ikke ansætter familiemedlemmer, siger Mogens Elmvang fra Augustenborg i Sønderjylland til Ekstra Bladet.

Se også: Massiv kritik: Energi-Boss ansætter datter i firmaet

Sammen med andre medlemmer i repræsentantskabet har han i de sidste par uger debatteret ansættelsen af den 25-årige kvinde på SE's intranet, hvor også andre har givet udtryk for kritik.

'Jeg har ondt af pigen'
Sagen skal nu diskuteres i selskabets bestyrelse i løbet af en uges tid. Også i bestyrelsen er der voksende kritik af ansættelsen.

- Jeg har ondt af pigen. Og jeg går på ingen måde efter hende. Det er ikke hendes evner, der skal diskuteres. Den er Niels Duedahls manglende dømmekraft, når han tillader ansættelsen af sin egen datter. Han henviser til, at han ikke selv har ansat datteren. Det har vice- og økonomi-direktør Gert Vinter Jørgensen åbenbart gjort.

- Og nu slår Duedahl verdensrekorden i et hundrede meter baglæns-løb og lader Jørgensen stå tilbage med problemet, lyder svadaen fra repræsentantskabs-medlemmet.

 

Ud med hende
Mogens Elmvang mener, at Duedahls datter ikke kan fortsætte med at være ansat i SE. Hun må ud og det er farmands eget ansvar, at det sker på en fornuftig måde.

- Der er en jantelov i Danmark. Ligegyldigt hvad hun gør i SE, så er hun udsat for tavshed, når hun kommer i kantinen og kritik direkte og inddirekte uanset om den er berettiget eller ej. Jeg fatter ikke, at to topchefer har anbragt hende i den situation. De kan ikke have tænkt sig særlig meget om.

- Kan du ikke bare være ligeglad. Det må vel være datterens eget problem?

- Jeg vil ikke bare holde min kæft, når de kvajer sig på denne måde. Det her er jo helt galt.

- Duedahl taler generelt meget og godt. Han har efter min mening fået for frie tøjler. Blandt har han købt noget ragelse ind og hvis han var direktør i et aktieselskab, så var han for længst røget ud. Der er noget, som har steget ham til hovedet. Det er som om, at den fædrene gård skal være mere værd end da han fik den, lyder det fra Mogens Elmvang.

Hamrende dumt
- Er Niels Duedahl blevet ramt af magtsyge?

- Det vil jeg ikke udtale mig om. Men det han har gjort er hamrende dumt. Det er kun godt, at der nu er nogen, der siger 'stop nu.'

En af de andre kritikere i repræsentantskabet er Svend Aage Bek.

Han mener også, at Niels Duedahl forsøger at få andre til at ride stormen af.

- Han har prøvet at få sin kommunikationschef og underdirektør til at tage skraldet. Det kan jeg ikke have. Vi skal have rene linjer, fastslår Svend Aage Bek overfor jv.dk.

Bek er også utilfreds med, at formand for bestyrelsen, Jens Bahne Jørgensen, ikke er trådt i karakter.

'Bare ring til mig'
Da Niels Duedahl i 2009 blev ansat i SE proklamerede han offentligt, at alle utilfredse kunder bare kunne ringe til ham på hans mobiltelefon. Så skulle han nok tage en snak med dem.

Pressen vil han åbenbart ikke tale med i denne sag.

Da Ekstra Bladet mandag formiddag forsøgte at få en kommentar fra direktøren, fik vi at vide at vi skulle tale med kommunikationschefen om ansættelsen.

Kommunikations-chef Jan Lyng Lauridsen besvarede imidlertid ikke sin telefon.

Heller ikke JydskeVestkysten har kunnet få Duedahl i tale.

SE hed tidligere Sydenergi. Selskabet omsætter for mere end fire milliarder årligt og har 1500 ansatte. Selskabet er ikke længere kun et forsyningsselskab. Det ejer blandt andet bredbånds-selskabet Stofa.

Niels Duedahl har travlt med strategierne. Tænk stort, og så skal man åbenbart være i maskinrummet. Foto: Thomas Nielsen/Polfoto Meninger Cirkus Syd Energi

Ved du noget? Mail til 1224@eb.dk eller sms/mms 1224 (alm. takst)

1 af 2 Repræsentantskabs-medlem i SE Mogens Elmvang. Privatfoto
2 af 2 
30 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere