Kritiseret politiovervågning smadret: Aktivister lover dusør

Der har natten til mandag været brand i en af politiets automatiske nummerpladescannere. Der kan være tale om hærværk. 

Brandvæsnet blev sendt til stedet for at slukke de antændte dæk. Foto: Bjørn Nielsen
Brandvæsnet blev sendt til stedet for at slukke de antændte dæk. Foto: Bjørn Nielsen

En af politiets automatiske nummerplade-scannere, de såkalte ANPG-anlæg, er igen blevet ødelagt.

Natten til mandag måtte brandfolk således rykke ud og slukke en brand i en af politets nummerplade-scannere på Helsingør Motorvejen ved Lyngby.

Vagthavende hos Nordsjællands Politi bekræfter, at brandfolk har været ude for at slukke en brand i en af politiets nummerplade-scannere, men vil ikke sige, om der er tale om hærværk som tidligere set. 

- Der har været ild i nogle dæk ved siden af et ANPG-apparat, men vi ved ikke, om der er tale om hærværk, oplyser vagthavende hos Nordsjællands politi.

Skulle der ligge en bevidst handling bag branden, ville det ikke være første gang, at ukendte gerningsmænd har forsøgt at ødelægge politiets ANPG-anlæg

Ikke første gang
Siden Rigspolitiet i 2016 påbegyndte installeringen af de automatiske nummerplade-scannere rundt omkring i landet, er de således gentagne gange blevet sat i brand eller har fået kameraets linse overmalet.

Krimi Nu igen: Politiets overvågningsudstyr udsat for hærværk

Tidligere på måneden blev et ANPG-anlæg udsat for hærværk, da ukendte gerningsmænd angiveligt overmalede kameraets linse med sort maling.

 Ved denne lejlighed kunne Københavns Vestegns politi bekræfte hændelsen, men de ønskede ikke kommentere på, hvor det var sket, eller hvordan det skulle være foregået.

På en anonym internetside udloves en dusør på 10.000 kroner til folk, der kan dokumentere, at de har saboteret en af politiets ANPG-anlæg.

Hændelsen på Helsingør-motorvejen står beskrevet på siden, og den ukendte gerningsmand har angiveligt modtaget 5.000 kroner for delvist at ødelægge anlægget. Gerningsmanden har optaget en video, der viser to kabelskabe med ild i.

193 kommentarer
Vis kommentarer