Kroatien sender flygtninge i busser til Ungarns grænse

Ungarns regering beskylder Kroatien for at bryde loven ved at køre tusinder af flygtninge til Ungarns grænse

Kroatien opfordrer ligefrem flygtninge og migranter til at bryde loven og krydse grænsen til Ungarn på ulovlig vis, lyder det fra den ungarske udenrigsminister, Peter Szijjarto.

- Lige nu transporterer den kroatiske regering migranter - i strid med de love, der gælder i EU - mod den ungarske grænse i stedet for at give dem et sted at være og sørge for dem, siger han.

Udtalelsen kommer efter, at Kroatien fredag eftermiddag begyndte at køre tusinder af mennesker mod landets nordøstlige grænse til Ungarn.

- I stedet for at hjælpe folk opfordrer Kroatien massevis af mennesker til at begå en lovovertrædelse. At krydse grænsen ulovligt er en lovovertrædelse, siger Szijjarto ifølge Reuters.

De første kroatiske busser med flygtninge og migranter om bord kørte af sted mod den ungarske grænse kun få timer efter, at Ungarn havde meddelt, at det var gået i gang med at bygge et nyt hegn langs en del af grænsen mod Kroatien for at holde migranter ude.

En journalist fra nyhedsbureauet AFP så omkring 22 busser med rundt regnet 60 mennesker i hver ankomme til grænsen. Her blev de mødt af omkring 200 ungarske politibetjente og et halvt hundrede soldater, der lod et par af busserne passere grænsen.

På den ungarske side af grænsen blev folk overført til ungarske busser, der så kørte af sted til to registreringscentre tæt ved den østrigske grænse, siger en ungarsk polititalsmand til Reuters.

Kroatien erkendte torsdag, at landet ikke kan følge med eller huse den strøm af flygtninge og migranter, der er rejst ind i landet og nu tilsyneladende er strandet på Balkan.

De mange tusinde mennesker, som for de flestes vedkommende forsøger at komme mod Vesteuropa, er blevet afskåret fra at rejse gennem Ungarn, efter ungarerne byggede store hegn langs grænsen til Serbien.

I takt med, at flygtninge ændrede rejserute via Kroatien, meddelte nabolandet mod nord, Slovenien, at det ikke vil lade tog komme ind i landet fra Kroatien.