Kroer får lov til at bruge kongekrone som logo

Politisk flertal vil sikre, at kroer fortsat kan bruge den lukkede kongekrone i logoer og markedsføring.

Kroejer Søren Fiil fra den kendte Hvidsten Kro ville ikke fjerne kongekroen. (Privatfoto)
Kroejer Søren Fiil fra den kendte Hvidsten Kro ville ikke fjerne kongekroen. (Privatfoto)

Et politisk flertal i Folketinget er klar til at ændre loven, så de kongeligt privilegerede kroer fortsat kan bruge den lukkede kongekrone i deres logoer.

Det skriver netmediet Randersidag.dk.

Det er Venstres Michael Aastrup Jensen (V), der bebuder et lovforslag, som vil tillade kroernes fortsatte brug af kongekronen i logoer og markedsføring.

Ejeren af Hvidsten Kro, Søren Fiil, har taget kampen op mod lovgivningen og Rigsarkivet. Samfund Rigsarkivet om kongekrone-krig: Normalt går det fredeligt for sig

(Privatfoto) Samfund Hvidsten Kro: Tak - jeres store opbakning varmer

Forslaget bakkes ifølge mediet op af et bredt flertal bestående af Dansk Folkeparti, De Konservative, Liberal Alliance og Alternativet.

En kroeejer ved Viborg blev i begyndelsen af december dømt til at fjerne den lukkede kongekrone fra kroens hjemmeside og fra en sten, som står i kroens have.

nationen Dronningen må gribe ind: Kro har mere ret til krone end Henrik

- Jeg er opdraget til at kæmpe og værne om det danske. Så jeg er parat til at gå hele vejen i denne sag, siger Søren Fiil til Ekstra Bladet. Samfund Hvidsten Kro gør modstand: Vi fjerner IKKE konge-kronen

Retten slog fast, at kroens brug af den lukkede kongekrone er "forbeholdt dansk eller fremmed offentlig myndighed eller militærpersoner".

- Der er jo faldet en dom ved retten i Viborg, og derfor er det ikke nok at lave et beslutningsforslag. Loven skal laves om, og derfor kommer der et egentligt lovforslag, siger Michael Aastrup Jensen til Randersidag.dk.

Den lukkede kongekrone er et statskendetegn og har siden 1912 været forbeholdt statsinstitutioner. Rigsarkivet beskytter brugen af den lukkede kongekrone og har ført sagen ved Retten i Viborg med påstand om misbrug af kronen.

34 kommentarer
Vis kommentarer