Annonce:
Annonce:

Kronhjort løb gennem butik

Chokerede ansatte og kunder hos Thansen i Hjørring i nærkontakt med kronhjort på afveje

Annonce:
Følg Samfund

Ansatte og kunder hos Thansens butik på Frederikshavnsvej i centrum af Hjørring fik sig lidt af et chok, da de i formiddag pludselig kom i nærkontakt med en vildfaren kronhjort.

Butikken, der blandt andet har bil-reservedele og campingudstyr på hylderne, summede af liv med mange kunder og god weekend-stemning, da den rødbrune kronhjort omkring klokken 10.30 kom spurtende igennem det 70-80 meter lange lokale.

'Pas på, der kommer et dyr', råbte en kunde i den anden ende af butikken, da det surrealistiske scenarie gik op for butiksassistent Martin Pedersen. Han var i gang med at ekspedere en kunde og troede først ikke sine egne øjne.

Ulve i Danmark æder hjorte til hovedret

- Jeg troede først, at det var en person, der var klædt ud. Da dyret kom tættere på, troede jeg, det var en hest. Så stor var den faktisk, beskriver Martin Pedersen den usædvanlige oplevelse over for Ekstra Bladet.

Annonce:

- Da den kom helt tæt på og løb forbi mig og nogle kunder, kunne jeg se, det var en kronhjort med et mindre gevir. Mærkeligt nok ødelagde den ingen ting på sin vej, fortæller butiksassistenten.

På nippet til panik

Personalet hos Thansen ringede straks efter politiet, som var hurtigt fremme for at fjerne det stakkels dyr. Ifølge Martin Pedersen virkede kronhjorten forpustet og panikslagen, da den var blevet indkredset af kunder og butiksansatte i det bagvedliggende varelager.

- Vi mennesker var også på nippet til at gå i panik, for vi vidste jo ikke, hvad vi skulle gøre, indtil politiet kom, siger Martin Pedersen, der aldrig før har set så stor en kronhjort i virkeligheden.

4 fede naturoplevelser i Danmark

Heldigvis blev det ikke nødvendigt for politiet at skyde kronhjorten, som blev sluppet ud i det fri efter få minutter og uden at hverken mennesker eller materiel havde taget skade.

Annonce:

- Den tissede meget, mens den stod i varelageret. Det var nok, fordi den var bange, og ikke vidste, hvad den skulle gøre for at komme væk, siger Martin Pedersen for hvem det er en gåde, hvordan kronhjorten har fundet vej ind til midten af Hjørring og ind igennem Thansens hovedindgang.

Lokket ud med kosteskaft

Den lykkelige udgang på den mærkværdige oplevelse glæder Martin Pedersen og de øvrige vidner i Thansen-butikken.

- Det havde været synd, hvis politiet var blevet tvunget til at skyde den. Heldigvis kunne en af betjentene dirigere den ud ad en port i vores tilstødende værksted med et kosteskaft.

- Siden har vi intet set til den, men jeg er da lidt bekymret for, om den har kunnet finde tilbage i naturen, hvor den hører hjemme, tilføjer Martin Pedersen.

Kronhjort stopper mistænkte tyve med et brag

Annonce:

Kronhjorten er Danmarks største landpattedyr. De største - som den hos Thansen - bliver cirka 150 centimeter høje over skuldrene og kan veje op til 230 kilo. Hunnerne, som kaldes hindere, bliver ikke så store som hannerne (kronhjortene), og de får heller ikke gevir som hannerne. Kronhjortene taber geviret om vinteren, hvorefter et nyt vokser ud i perioden fra februar til august.

Der skydes cirka 3.000 kronhjorte i Danmark hvert år, når jagtsæsonen er i gang fra 1. oktober til 31. januar. Bestanden vurderes til at ligge på omkring 10.000, som fortrinsvis lever i nåleskovsområder på Nordsjælland og i Jylland.

- Der var en jæger i butikken, og han var ikke i tvivl om, at der var tale om en usædvanlig stor kronhjort, siger Martin Pedersen.

 

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Det er uforståeligt, at Pytlick er hoppet på den saudiske sportswashing-vogn

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: