Kronisk syg toårig ville i biografen: Nægtet adgang fordi hun ikke kunne gå

Aalborgensisk mor og hendes uhelbredeligt syge datter på to år fik aldrig lov til at se den SvampeBob Firkant-film, de sådan havde glædet sig til at se

Lørdag formiddag var en dag, Michelle Silje Bagger og hendes to-årige datter, Lilli, havde set frem til længe.

De to nordjyder skulle en tur i biografen i Arkaden i Aalborg for at se en film med børnekarakteren SvampeBob Firkant, og det havde de gået og snakket om de sidste par dage.

En glædens dag blev det dog slet ikke, for Michelle og Lilli, der lider af den kroniske sygdom cystisk fibrose, måtte forlade biografen igen uden at have set den populære børnefilm.

Biografen afviste nemlig de to med den begrundelse, at datteren var for lille, og at hun skulle være i stand til at gå for at få lov til at se filmen.

Facebook-storm
Michelle Silje Bagger blev så vred og frustreret over hændelsen, at hun gik hjem og skrev et indlæg på sin Facebook-profil. Det er i skrivende stund blevet delt mere end 4.000 gange, og det har samtidig medført en regulær klagestorm inde på Nordisk Film Biografer Aalborgs Facebook-side.

Læs hele Michelles beskrivelse af hændelsesforløbet herunder:

'Det var noget svineri'
Til Ekstra Bladet fortæller Michelle Silje Bagger om oplevelsen, og at det er behandlingen fra biografens leder, hun er mest fortørnet over.

- Jeg blev sendt i en elevator op til ham, der bestemte, og da jeg kom derop, kunne jeg høre dem snakke om, at min datter er meget lille. Jeg går hen til ham og siger med et smil, 'sikke dog et postyr for at se en lille film', men han forklarer med det samme, at hun er alt for lille, og at hun ikke kan få lov at se filmen. Det virkede, som om han allerede havde taget beslutningen, fortæller Michelle Silje Bagger.

Michelle forklarer til biografens ansvarshavende, at hendes datter er 2,5 år, og at hun dermed opfylder de krav, der er opstillet på biografens hjemmeside.

- Men det kunne de ikke bruge til noget, for det var også et krav, at hun skulle være i stand til at gå, lød beskeden fra biografen.

- Jeg fortæller, at det kan hun ikke, fordi hun er syg, men det hjælper ikke noget, og efter jeg gav min mening til kende, om at det var noget svineri, så gik han bare, mens han sagde, 'Det er meget muligt, du synes det, men sådan er reglerne', fortæller hun.

Ydmygelsen var det værste
Michelle, og ikke mindst hendes lille datter, Lilli, var meget kede af, at de ikke fik set filmen, men det var ikke det, der var det værste.

- Det værste er for mig ydmygelsen. Der er da ikke noget, jeg hellere vil, end at min datter kan gå, men da kan hun nu en gang ikke. Hun har kæmpet med enormt meget allerede, og jeg synes da, det er frygteligt at tænke på, at det i en alder af bare to år skal begrænse hende i at gøre ting, bare fordi de ikke synes, hun er stor nok.

- Jeg var dybt ulykkelig, og vi forlod biografen grædende, og så skulle jeg bagefter forklare hende, hvorfor vi ikke kunne få lov at se filmen.

Biograf: Vi lægger os fladt ned
Ekstra Bladet har talt med direktøren for den pågældende biograf, og han forklarer, at man hurtigt blev opmærksom på den uheldige sag.

- Vi så, at der var hektisk aktivitet omkring det her på Facebook, og vi har forsøgt at finde ud af, hvad der er op og ned i denne sag. Vi må bare sige, at vi er rigtig, rigtig kede af det, og vi beklager. Vi vil tage kontakt til moderen og overbringe beklagelsen direkte, og så vil vi se, om vi ikke kan finde en måde at gøre det godt igen, udtaler direktør Boye Elimar.

- Jeg har talt med den ene implicerede medarbejder, og hans udlægning er blandt andet, at han forklarer moderen, de har en barnevogn med, at børn helst skal kunne gå op ad trapperne selv.

- Ifølge ham får han ikke at vide, at det er en kronisk sygdom, så han opfatter det faktisk, som om barnet har en almindelig børnesygdom. Det er vi kede af, og havde vi fået at vide, at det var en kronisk sygdom, så havde vi naturligvis taget pejling efter det.

- Men kan det virkelig passe, at man skal stå og redegøre for, hvor sygt ens barn er?

- Nej, det kan du sige, men når vi gør opmærksomme på, at der er en speciel politik omkring småbørn, så havde det da hjulpet at forklare, at der er nogle specielle omstændigheder.

- På jeres hjemmeside står der, at et barn skal være over to år, og det krav opfylder hun. Er det så ikke ligegyldigt, om hun fejler det ene eller andet?

- Jo, det er det sådan set, og det er også derfor, vi lægger os fladt ned og undskylder, fordi det kunne være taklet på en anden måde. Det må vi lære af og se, om vi kan takle lignende situationer på en anden måde en anden gang.

198 kommentarer
Vis kommentarer