Annonce:
Annonce:

Kronprins beholder gyldent håndtryk trods jobskifte

Det har ingen konsekvenser for den tidligere Novo-kronprins Kåre Schultz, at han skifter til Lundbeck en uge efter han smækkede med Novo-døren

Annonce:
Følg Samfund

I sidste uge smækkede han med døren i Novo Nordisk, da han ikke kunne blive topchef i medicinalgiganten. I dag er han blevet udnævnt til ny topboss hos Lundbeck - en anden medicinalkæmpe.

Med sig ud fik han 41 millioner kroner i et gyldent håndtryk, men også en såkaldt konkurrenceklausul, som ville forhindre ham i at arbejde hos konkurrerende selskaber.

Sur Novo-kronprins gad ikke mere: Får 41 millioner i farvelgave

Lynskiftet til Lundbeck går dog ikke i karambolage med den klausul, hvorfor 54-årige Schultz dermed får lov til at beholde sine mange millioner.

Selvom begge virksomheder indgår i samme medicinalbranche, så er produkterne så forskellige, at det ikke har nogen indflydelse.

Det oplyser Novo Nordisk' presseafdeling til Ekstra Bladet.

Mens Novo Nordisk koncentrerer sig om insulin, så er Lundbecks fokus på hjernesygdomme som eksempelvis alzheimers og demens.

Annonce:

TOP 10: Her er de største 'gyldne håndtryk'

Og i samme ombæring lyder der en lykønskning fra Novo-boss Lars Rebien, der altså i sidste uge slog Schultz i kampen om topchef-stillingen.

- Tillykke med det nye job og al mulig held og lykke med fremtiden, siger Lars Rebien, der dog ikke vil udtale sig yderligere om skiftet.

Novo-boss forklarer kronprins-exit: Ville have mit job

Kåre Schultz siger selv i en pressemeddelelse, at han vil føre Lundbeck endnu videre.

- Lundbeck er unik i den forstand, at det er et selskab der fokuserer på hjernesygdomme. Jeg føler mig motiveret og inspireret af Lundbecks vision, og jeg glæder mig til at bruge min erhvervsmæssige baggrund til at føre Lundbeck ind i en ny udviklingsfase, siger Kåre Schultz i en pressemeddelelse.

- Det er en udfordrende tid for Lundbeck, og jeg ser frem til at arbejde sammen med alle i Lundbeck for at bygge en stærk fremtid for vores patienter, aktionærer og medarbejdere.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Fra i dag skal hun kaldes for Sylteminister
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: