Kryptoblodbad: Investorerne ramt af panik

De største kryptovalutaer fortsætter med at falde i værdi. Siden januar er Bitcoins værdi halveret. Nyheder om regulering skaber panik på markedet, lyder det fra analytiker

Festen er forbi.

Det må mange investorer af kryptovaluta sande de seneste måneder.

2018 har været en tsunami af dårlige nyheder for kryptomarkedet og det har nu resulteret i, at den største og mest kendte kryptovaluta Bitcoin siden den toppede med en værdi på mere end 120.000 kroner i midten af december, har mistet 58 procent af sin værdi.

Alene fredag er værdien af Bitcoin faldet med mere end 15 procent, mens den næst største kryptovaluta Ether, er faldet mere end 21 procent i værdi.

Katastrofale nyheder
De store kursfald på kryptomarkedet skyldes en perlerække af dårlige nyheder, der har ramt kryptomarkedet siden begyndelsen af januar.

I går slog Indiens finansministerium fast, at kryptovaluta er ulovligt i landet og regeringen agter at udrydde brugen i det asiatiske land.

For nylig annoncerede Facebook, at it-giganten vil forbyde alle reklame for kryptovalutaer samt ICO's (investerings muligheder i kommende kryptovalutaer, red.).

Det skete efter det kom frem, at de den store amerikanske kryptobørs Bitfinex lige nu bliver undersøgt af de amerikanske finansmyndigheder.

Regulering er gift
Samtidig har kryptovaluta lidt et stort nederlag i Sydkorea, der er et af de lande i verden, hvor handlen med kryptovaluta har været størst.

Her forlød det, at man fra regeringsniveau også agtede at gøre brugen af kryptovaluta ulovlig, men udmeldingerne var forkerte i stedet lancerede man et forbud mod anonym handel med valutaen for sydkoreanske statsborgere.

Og netop nyhederne om regulering og forbud på kryptomarkedet er gift for investorerne.

Sådan lyder analysen fra dataanalytiker ved kryptoinvesteringfirmaet Cypher Capital, Nick Kirk, til CNBC.

- Mange nyheder om regulering på kryptomarkedet, har skabt panik, siger han.

Prisen på Bitcoin er i skrivende stund under 50.000 kroner ifølge kryptobørsen Coinbase.

434 kommentarer
Vis kommentarer