Kulde og sne på vej: Sådan bliver ugens vejr

Der kommer dog ikke nær så meget sne, som først antaget, lyder det fra DMI

Der kommer en smule sne rundt omkring i landet i løbet af den kommende uge. (Foto: Joachim Adrian)
Der kommer en smule sne rundt omkring i landet i løbet af den kommende uge. (Foto: Joachim Adrian)

Vintervejret bliver ikke helt så koldt og snefyldt i den kommende uge som først antaget. Dagstemperaturen kommer til at ligge mellem frysepunktet og 2-3 graders varme.

Klik på 'Næste' for at få de bedste tip til, hvordan du skal cykle, når det er glat - og se også hvor galt det kan gå Samfund Klart vejr giver kolde og glatte vejbaner

- Vi kommer ind i en periode, hvor temperaturerne kun ligger lidt højere end frysepunktet. Man har tidligere haft prognoser, som har vist, at der skulle blive dagsfrost. Men det bliver der ikke, siger Michael Skelbæk, vagthavende meteorolog ved DMI.

En smule sne

Alligevel kan der godt komme nogle centimeters sne rundt om i landet, lyder meldingen fra DMI.

- Der vil komme noget sne eller slud i morgen i den centrale og østlige del af landet. Der vil nok også komme noget til Øst- og Nordjylland i løbet af i morgen aften og natten til tirsdag. Men der er tale om et par centimeter, så det er ikke det helt vilde. Noget af det i nærheden af kystområderne vil også tø igen.

Der er risiko for snevejr i store dele af Danmark i løbet af søndagen (Foto: Lasse Kofod). Klik på 'Næste' for at se, hvor galt det kan gå, hvis man ikke passer på som cyklist, når det er glat Samfund Vintervejr forude: Her er der risiko for sne

Sidst på ugen er det endnu uklart, hvor sneen vil falde.

- Fredag kommer der også noget sne, men det ved man ikke helt endnu, hvor rammer. Der kommer nok en tre-fire centimeter rundt omkring, siger Michael Skelbæk og fortsætter:

- Ellers er der nogle lokale snebyger, som ikke har så meget med sig.

Vejret vil føles koldere

Selv om snealarmen er afblæst, kan man dog godt forberede sig på, at vejret sidst på ugen vil føles koldere end de sidste mange dage.

- De første par dage blæser der ikke så meget, så kulden vil føles okay. Men fra torsdag får vi etableret en rigtig østenvind med temperaturer der ligger mellem 1 og 3 grader, så det vil absolut kunne føles ret koldt. Men så længe man tager hue og handsker på, er det til at overleve, siger Michael Skelbæk.

Samfund Så galt kan det gå: Det skal du aldrig gøre i vintervejret

0 kommentarer
Vis kommentarer