Kuldegys venter: Her bliver der ned til minus 10 grader

Vi får en pæn dag med masser af sol i dag

Det er koldt her mandag morgen. Helt ned til minus seks grader flere steder i landet.

Men det er for intet at regne mod de kuldegrader, som i løbet af det næste døgn vil ramme landet.

Ifølge DMI-meteorolog Frank Nielsen risikerer vi nemlig helt ned til ti graders kulde.

- Her til morgen ligger vi på minus 3-6 graders kulde. Og det er bestemt noget af det koldeste, vi har mærket denne vinter. Men natten til tirsdag kan let gå hen og blive noget koldere. Mange steder vil der blive omkring otte graders frost. Eksempelvis  Østjylland, dele af Fyn og det vestlige Sjælland kan blive ramt af 10 graders kulde, siger Frank Nielsen til Ekstra Bladet.

Sneen har betydning
Det bliver især de steder, hvor der i forvejen ligger sne, som bliver hårdest ramt af kulden.

- Sneen har faktisk stor betydning for kulden. Der skal ikke ret meget til, før den giver mere kulde, siger meteorologen.

Mandag tegner ellers til at blive en smuk dag med sol og næsten ingen vind. Også tirsdag kan blive ganske pæn. Men den flotteste dag bliver afgjort mandag.

Midt på ugen kommer der en svag front med flere skyer. Skyerne vil holde på varmen og det vil betyde, at temperaturen atter stiger lidt.

- Der kan midt på ugen komme lidt snebyger og temperaturen vil ligge omkring frystepunktet. Nogle steder - blandt andet Esbjerg - vil kunne få helt op til fire graders varme.  Men generelt vil det stadig være vinterligt i det meste af landet i den kommende uge, siger Frank Nielsen.

Harvey, Irma og nu Maria. Vejret er vildt i øjeblikket - og i fremtiden bliver det endnu værre. Privatfoto Tips og guides Hvis du synes det er slemt nu, så bare vent: Fremtidens uvejr bliver meget værre

I Danmarks storbyer er mere forurening end på landet. Men ifølge DCE Nationalt Center for Miljø og Energi ved Aarhus Universitet er tallet faldende siden 2012. Foto: Screendump, DCE Nationalt Center for Miljø og Energi ved Aarhus Universitet Krop og træning Se, hvor forurenet der er i dit område: Disse hverdagsting skal du undgå

25 kommentarer
Vis kommentarer