Kulden fortsætter: Her bliver det værst

Der kan komme slud allerede denne weekend, lyder det fra DMI

Decembervejret bliver mildt, men først skal vi vænne os til koldt vejr, og måske kommer der byger med slud visse steder i landet.
Følg Samfund

Hvis du ikke allerede har fundet hue og halstørklæde frem fra gemmerne, så er det ved at være tid. DMI har kigget på prognoserne for de kommende fire uger, og lige nu ser det ud til, at kulden fortsætter indtil begyndelsen af december.

- Vi ligger i en kølig østlig strømning. Og det går gennem marv og ben, når vi kombinerer den med den blæst, vi har haft. Så føles det, som om vi har nul grader, lyder det fra Steen Hermansen, der er meteorolog hos DMI.

I denne weekend ser det ud til, at der kommer regn - men i den nordlige del af landet bliver det måske endnu koldere.

- Der kan komme regn, måske slud oppe i den nordlige del af landet. Ellers er det en relativt skyet affære, men også med solglimt flere steder, siger Steen Hermansen.

Næste uge fortsætter i samme dur med skyet vejr og nedbør i perioder. DMI forventer temperaturer på mellem tre og seks grader, mens vinden vil være frisk til hård fra øst.

December-vejret
Der er ifølge Steen Hermansen et vejrskifte på vej, men det er endnu usikkert, hvornår det indtræffer. I begyndelsen af december tyder det dog på, at vejret bliver mildere end det, vi har lige nu.

- Temperaturen stiger, så vi kommer op på fem til otte - måske ganske lokalt ti - grader.

Det kan også se ud til, at det bliver mere blæsende omkring uge 49.

- Det kan måske ende med en efterårsstorm eller kraftigt efterårsblæsevejr, men det er endnu for tidligt at sige, om det kommer, og hvornår det kommer.

- Vi har længe været forskånede for den slags, men der er en lille smule forhøjet risiko for det i den uge (uge 49, red.).

Der er ikke foreløbig udsigt til en december med masser af sne. Der kan dog komme en lille smule hvidt i bygerne hen imod uge 50.

- Det er ikke umuligt, at der kan falde nogle snebyger, når vi når hen midt i december, men indtil videre må vi regne med, at det bliver en overvejende grå og mild, men blæsende start på december.

Se hele vejrudsigten i videoen øverst i artiklen.

Mere fra Ekstra Bladet+

'Tøsedrengen'

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind