Kulderekord på minus 9,6 grader: Men her bliver endnu det koldere i nat

Det har været bidende koldt i løbet af natten, men det kan blive endnu koldere natten mellem onsdag og torsdag

Brrr - det er koldt igen onsdag morgen.

Og denne nat slår Danmark endnu en gang sin egen kulderekord for denne vinter. Det fortæller vagthavende meteorolog hos DMI Lars Henriksen til Ekstra Bladet.

- Der er blevet målt minus 9,6 grader i Horsens. Vi skal selvfølgelig tage vores forbehold, men lige nu ser det ud til, at vi har haft den koldeste nat denne vinter, siger han.

I resten af landet har det også været koldt. I Sydøstjylland er der flere steder målt 9,2 graders frost, og der er også faldet sne i løbet af natten.

Men i løbet af onsdagen stiger temperaturen langsomt på grund af en svag front, der kommer ind fra nordvest.

Samfund Danmarkshistoriens vildeste vejr: Minusgrader i juli!

- Der vil være rigtig mange skyer i den nordvestlige del af landet. Det vil få temperaturen til at stige. På Fyn og øerne vil der være sol, og det vil der også være i Sydøstjylland. I de østlige egne vil det primært være tørt, men der kan godt falde lidt sne i løbet af eftermiddagen, siger meteorolog hos DMI Martin Linberg.

- Det bliver rigtig koldt på Sjælland. Det vil være omkring 0 grader i løbet af dagen, mens i Vestjylland omkring kysterne vil de opleve op til fire grader på grund af den varme vind fra havet, siger han.

I aften vil det sne flere steder i Danmark, og der vil samtidig komme lidt mere blæst i den østlige del af landet.

Bornholm udsat
Men selvom vi to gange i streg har slået vores egen kulderekord for denne vinter, så kan det blive endnu koldere et sted i landet.

- Natten mellem onsdag og torsdag kan det blive virkeligt koldt på Bornholm. Det bliver vindstille og klart vejr, og temperaturerne midt på øen kan falde til minus ti grader, siger meteorologen.

Resten af ugen vil være præget af lidt lunere temperaturer og sol, oplyser DMI på sin hjemmeside.

64 kommentarer
Vis kommentarer